Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Locul din lume fără fus orar

Locul din lume fără fus orar

Insula norvegiană Sommarøy, unde soarele răsare doar 69 de zile pe an, ar putea deveni primul teritoriu fără fus orar din lume.

Elena Marinescu 0 comentarii

 

Cunoscută sub numele de Insula Verii, această aşezare este situată la aproximativ 320 de kilometri de Cercul Polar arctic, unde noaptea polară durează din noiembrie până în ianuarie, motiv pentru care, în aceste luni de vară, localnicii încearcă să profite cât mai mult de lumină, fără a ţine cont de timpul convenţional/ora oficială.

În urma petiţiei depuse în Parlamentul de la Oslo, cei 300 de locuitori ai insulei speră că astfel vor avea o mai mare flexibilitate în ceea ce privește programul şcolar şi cel de lucru. Noaptea polară durează din noiembrie până ianuarie, motiv pentru care, în aceste luni de vară, localnicii încearcă să profite cât mai mult de lumină, fără a ţine cont de timpul convenţional/ ora oficială. La mijlocul "nopţii", poţi vedea copii jucându-se şi oameni care îşi renovează casele, de exemplu.

Pescuitul şi turismul sunt principalele industrii. Vizitatorii care ajung de pe continent pe insulă o fac pe un pod pe care, spre deosebire de alte locuri din lume, nu sunt agăţate lacăte, ci ceasuri. Localnicii şi oficialii din turism văd în această modificare un motiv ca numărul vizitatorilor să crească pe insula cunosuctă şi din filmul britanic „The Wicker Man” (1973).

Comentarii

loading...