12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechMai puțin înseamnă, uneori, mai mult. Rețeta Apple

Mai puțin înseamnă, uneori, mai mult. Rețeta Apple

Cererea pentru recent lansatul model iPhone X, care costă în jur de 1000 de dolari, a depăşit aşteptările. Acţiunile companiei au scăzut iniţial, dar în cele din urmă au crescut cu 3%. Apple a lansat iPhone X în noimebrie, când s-au împlinit 10 ani de la lansarea primului iPhone.

Dincolo de rezultate, compania a prognozat vânzări mai mici decât aşteptările pentru perioada următoare, anunţ care a reinflamat grijile investitorilor în privinţa cotelor de piaţă ale produselor Apple.

Tim Cook nu s-a arătat îngrijorat, pentru că, în opinia sa, cei 1,3 miliarde de posesori activi de dispozitive Apple din întreaga lume sunt o bază puternică de clienţi pentru serviciile oferite de companie, cum este Apple Pay.

O altă problemă cu care s-a confruntat gigantul amrican este scandalul încetinirii porgramate a procesoarelor de pe iPhone, pentru prelungirea duratei de viață a bateriei. 

Încetinirea automată şi în secret a iPhone-urilor este unul dintre cele mai mari scandaluri în care e fost implicat gigantul american în cei 11 ani de când a fost lansat primul iPhone.

Apple a recunoscut că îşi încetineşte singură iPhone-urile după ce testele independente au arătat că modele mai vechi de un an devin din ce în ce mai lente cu trecerea timpului şi susţine că a recurs la această strategie pentru a nu pune utilizatorii în pericol din cauza degradării bateriei.

Drept urmare, compania americană a fost dată în judecată în mai multe ţări, fiind acuzată că încetineşte intenţionat iPhone-urile mai vechi pentru a forţa utilizatorul să cumpere mai repede un model nou.

Şeful Apple, Tim Cook, a anunţat că următorul update de iOS le va da utilizatorilor posibilitatea să aleagă singuri dacă iPhone-ul personal rulează mai încet, pentru a nu se închide automat din cauza încălzirii bateriei, sau dacă merge în parametrii originali.

Sistemul de operare le va arăta utilizatorilor starea reală a bateriei în ceea ce priveşte capacitatea de înmagazinare a energiei, iar aceştia vor putea alege singuri dacă vor ca telefonul să ruleze la potenţial maxim sau să fie încetinit automat.

Tim Cook a spus că update-ul de iOS care va aduce modificările menţionate va fi testat la începutul lunii februarie, ceea ce ar putea însemna că versiunea finală ar putea fi disponibilă din martie.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă