Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Anglotopia.net

Foto: Anglotopia.net

Marea Britanie va fi mai activă în domeniul spaţial. Se aşteaptă beneficii de miliarde de dolari

Regina Marii Britanii a semnat legea care va permite debutul activităţilor spaţiale civile de pe teritoriul Regatului Unit, anunţă presa internaţională.

Mihai Diac 0 comentarii

Legea semnată joi a fost descrisă de guvernul de la Londra drept cel mai modern act de reglementare a activităţilor spaţiale comerciale din întreaga lume. De acum înainte, misiuni spaţiale comerciale vor putea fi lansate de pe teritoriul Regatului Unit.

Pentru Marea Britanie, beneficiile economice pe care le vor aduce aceste activităţi sunt estimate la miliarde de dolari.

De asemenea, ar urma să fie create sute de locuri de muncă în acest domeniu de înaltă tehnologie.

Agenţia Spaţială de la Londra (UK Space Agency) a anunţat că Marea Britanie va fi aptă să-şi lanseze sateliţi comerciali proprii şi îşi va dezvolta tehnologia de transport de mare viteză, inclusiv în domeniul zborurilor hipersonice.

Comentarii

loading...