FOTO/VIDEO A apărut mașina electrică scoasă la imprimanta 3D

FOTO/VIDEO A apărut mașina electrică scoasă la imprimanta 3D

Revoluţie pe piaţa auto! O maşină electrică scoasă la imprimante tri-dimensionale va fi lansată anul viitor. Conţine cam 50 de piese şi toate sunt din plastic, mai puţin şasiul şi motorul care sunt metalice. Lungă de doi metri şi jumătate, cântăreşte 450 de kilograme.

Iulian Budușan 0 comentarii

Ceea ce părea de domeniul științifico-fantasticului acum ceva timp, iată că începe să prindă contur. Mai mult ca sigur că nu va fi populară precum variantele clasice de automobile, cele consturite in tablă și oțel, însă este un bun început pentru industria auto, unul dintre marii poluatori mondiali. Iar asta fie că vorbim de procesul de fabricare al mașinilor sau doar despre simpla funcționare în sine a motorului termic.

Conţine cam 50 de piese şi toate sunt din plastic, mai puţin şasiul şi motorul care sunt metalice. Lungă de doi metri şi jumătate, cântăreşte 450 de kilograme, poate merge cu 70 de kilometri pe oră şi costă 7.500 de dolari.

O singură încărcare asigură maşinii 150 de kilometri autonomie, iar producătorul, care susţine că vehicul este numai bun pentru drumuri în oraş, a primit deja aproape şapte mii de precomenzi.

Inginerii cred că maşina scoasă la imprimantă este mult mai sigură decât automobilele clasice cu aceleaşi dimensiuni.

 

 

Comentarii

loading...