Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mașinile electrice și cele hibrid încep să aibă tot mai mulți adepți

Mașinile electrice și cele hibrid încep să aibă tot mai mulți adepți

Numărul mașinilor electrice și hibride a depășit borna de 3 milioane la nivel global, iar estimările arată o creștere de cel puțin un milion de unități pe an începând din 2018.

Iulian Budușan 0 comentarii

Cei mai mulți producători auto au pornit în cursa “electrificării”, având deja în portofoliu modele 100% electrice sau hibrizi cu care să atragă un număr mare de clienți. 

Interesul tot mai mare pentru mașinile “prietenoase cu mediul” se reflectă și în statistică, cu peste 3 milioane de vehicule electrice și hibride la nivel global.

Firma suedeză EV-Volumes, care studiază această piață, estimează că numărul lor va crește cu cel puțin un milion în fiecare an, începând din 2018, creșterea fiind susținută de scăderea costurilor cu bateriile sau de sprijinul guvernelor în acest sens.

Astfel, până la sfârșitul anului viitor, aproximativ 5 milioane de mașini electrice și hibride vor circula pe străzi, la nivel global.

Cea mai mare parte a cererii este susținută, în ordine, de China, SUA, Japonia, Norvegia, Olanda și Marea Britanie.

Comentarii

loading...