8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechMicrosoft renunță la magazinele fizice și va vinde doar online

Microsoft renunță la magazinele fizice și va vinde doar online

Microsoft a constatat scăderi dramatice de vânzări în timpul pandemiei și a decis să renunțe la magazinele fizice pentru a trece vânzările și celelalte servicii oferite clienților doar în online.

”Este o decizie strategică dificilă dar inteligentă, luată în acest moment de directorul general Nadella şi echipa sa. Magazinele fizice au generat venituri neglijabile pentru Microsoft şi în ultimă instanţă totul s-a mutat din ce în ce mai mult către canalele digitale, în ultimii ani”, a scris un analist al firmei Wedbush, Dan Ives, într-o notă adresată clienţilor, citat de Reuters.

Închiderea magazinelor fizice în una martie a explodat numărul de comenzi în sistem online și compania a decis să nu mai cheltuiască aproximativ 450 milioane euro pentru a menține funcționale magazine în care intră din ce în ce mai puțin clienți.Toţi angajaţii actuali care lucrează în centrele de retail ale companiei vor avea oportunitatea de a rămâne în companie în funcţii diferite. Compania a mai anunţat că va regândi alte spaţii penru a servi toţi clienţii, inclusiv Centrele pentru Experienţă ale Microsoft din Londra, New York, Sydney şi Redmond.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă