8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechMis V3 – opțiunea stomatologilor în materie de implanturi dentare

Mis V3 – opțiunea stomatologilor în materie de implanturi dentare

Având în vedere că implanturile dentare sunt singurele intervenții de restaurare dentară care pot include adiția de os sau care pot stimula osul natural să crească, prevenind deformarea oaselor maxilare, nu există opțiune de înlocuire a dinților lipsă care să fie mai avantajoasă decât acest tip de tratament.

De altfel, studiile efectuate arată că implantul dentar are un aspect perfect și întrunește toate condițiile din punct de vedere funcțional, fiind similar în procent de aproximativ 100% cu un dinte natural. Conform Academiei Americane de Implantologie Dentară, rata de succes a inserției implanturilor dentare este de 98% pe plan global.

Scurt istoric al implanturilor dentare

Încă din cele mai vechi timpuri, au existat încercări de înlocuire a dinților-lipsă, astfel că descoperirile arheologice ale unor cranii umane consemnează prezența implanturilor primitive fabricate din diferite materiale – jad, bucăți de bambus sau chiar metale prețioase etc. De asemenea, femeile mayașe foloseau fildeșul sau anumite fragmente de scoici pe post de ceea ce numim noi astăzi implanturi stomatologice.

Unul dintre marii pași către evoluția stomatologiei a fost realizat în 1906 atunci când a apărut implantul din aliaj iridiu-platină sub formă de os, prototipul implanturilor dentare din prezent.

La început, procesul implantării era unul destul de agresiv, iar rata succesului său era foarte scăzută datorită respingerii organismului la primire.

Procesul de osteointegrare osoasă

În anul 1952, Per-Ingvar Branemark a descoperit integrarea titanului în os, proces ce poartă denumirea de osteointegrare osoasă.

În anul 1965, acesta insera primul implant dentar, iar datorită procedurilor și a cercetărilor efectuate și-a câștigat un renume mondial, fiind numit adesea „părintele implantologiei moderne”.

Gösta Larsson (1931–2006) a fost primul om care a beneficiat de inserția unor implanturi din titan, bucurându-se de funcționalitatea acestor dispozitive mai bine de 40 de ani.

De-a lungul timpului, cercetările privind implanturile dentare au adus contribuții extraordinare, astfel că în zilele noastre există numeroase opțiuni la care pot apela pacienții care suferă de edentație. 

Implantul dentar MIS V3 aduce schimbări în stomatologie

Dacă la început, implanturile dentare erau fabricate într-un singur diametru și doar lungimile puteau fi variabile, astăzi tehnicile implantologice au evoluat astfel că pe piața de profil există o mare diversitate.

Așadar, stomatologii au la dispoziție o gamă variată de implanturi ce pot fi montate imediat după extracția dentară sau după vindecarea osoasă, iar unul dintre cele mai utilizate materiale este titanul.

MIS Implants Technologies Ltd. este una dintre cele mai mari companii din lume care le oferă specialiștilor soluții de top, menite să simplifice procedurile implantologice. Și cum pe primul loc se află confortul și bunăstarea pacientului, medicii stomatologici au nevoie de implementarea unor proceduri de restaurare dentară care să le ușureze munca, totodată asigurându-le calitatea lucrării.

Ce caracteristici are Implantul Mis V3

Odată cu trecerea timpului, tehnicile de inserție a implanturilor dentare s-au perfecționat considerabil, astfel că progresele tehnologice au condus la implementarea unor proceduri stomatologice cu rezultate spectaculoase.

De exemplu, Mis V3, implant ce are caracteristici unice, simplifică substanțial  procedurile implantologice, facilitând o inserție a implanturilor dentare mai rapidă, mai ușoară și mai puțin dureroasă.

Platform switching și conexiunea conică

Conceptul de „platform switching” contribuie la păstrarea unei conservări osoase mai bune, permițând astfel un volum mai mare de țesut moale. De asemenea, conexiunea conică de 120 formează o etanșare gingivală și o legătură ideală între implant și bontul protetic, datorită conceptului de platform switching.

Gâtul implantului și micro-inelele

Stabilitatea primară superioară este asigurată în zona crestală datorită formei triunghiulare de la gâtul implantului. În plus, prezența micro-inelelor contribuie la resorbția osoasă și mărește conexiunea dintre os și implant.

Tratamentul suprafeței

Un alt beneficiu conferit de caracteristicile implantului MIS V3 este dat de tratamentul sablării și a gravării acide – o tehnologie care asigură o osteointegrare de succes.

 

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă