19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechMobilitate urbană. Românii vor să poată comanda o mașină de pe telefonul...

Mobilitate urbană. Românii vor să poată comanda o mașină de pe telefonul mobil

Studiul IRES ale cărui rezultate au fost publicate miercuri arată că sută la sută dintre utilizatorii de aplicaţii de mobilitate urbană vor ca aceste programe, menite să faciliteze găsirea unui vehicul, să existe în continuare pe piaţa locală.

Pe de altă parte, 80 la sută dintre românii care folosesc aplicaţiile mobile de transport urban consideră că acțiunea de găsire a unei maşini ar fi mult îngreunată dacă aceste aplicații de mobilitate nu ar mai exista pe piaţa din România.

Principalele avantaje ale acestor aplicații de mobilitate sunt, potrivit celor care le utilizează, eficienţa, rapiditatea, siguranţa, calitatea serviciilor şi posibilitatea de a evalua comportamentului şoferului.

În România, cea mai populară aplicație de mobilitare urbană este Clever, care a ajuns la peste un milion de utilizatori. Într-o lună, Clever primeşte peste 3,5 milioane de solicitări.

„Credem că transportul trebuie să fie accesibil tuturor, prin eficienţa şi rapiditatea de a comanda o maşină, dar şi din perspectiva preţului. De aceea oferim reduceri semnificative pentru călătorii şi încurajăm plata cu cardul. Ambiţia Clever este de a reduce timpul de aşteptare la sub 1 minut pentru fiecare comandă lansată în aplicaţie. Contăm în continuare pe sprijinul utilizatorilor şi pe cel al autorităţilor de a asigura un cadru propice pentru dezvoltarea soluţiilor de mobilitate urbană în România”, a declarat Andrei Frunză, general manager Clever.

Studiul IRES a fost realizat în luna februarie 2019 şi aplicat pe un eşantion reprezentativ din principalele şase oraşe din ţară (Bucureşti-Ilfov, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă