14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechNASA suspendă toate proiectele de misiuni către Lună

NASA suspendă toate proiectele de misiuni către Lună

Agenţia spaţială americană închide centrul de asamblare din Michoud, New Orleans, unde dezvoltă lansatorul Space Launch System (SLS), precum şi Stennis Space Center, din statul Mississipi, a anunţat administratorul Jim Bridenstine.

Această decizie a este cauzată de numărul în creştere de cazuri de Covid-19 la persoanele din centru, un număr de angajaţi se află în auto-izolare şi un caz de infectare a fost confirmat în echipa noastră la Stennis”, a mai spus Bridestine. 

“NASA va suspenda temporar producţia şi testele pentru SLS şi nava Orion”. Space Launch System este un lansator puternic destinat să conducă nava spaţială Orion. 

Pandemia de Covid-19 ar putea să frâneze obiectivele guvernului american de a duce un echipaj pe Lună până în 2024.  

“Suntem conştienţi că acest lucru va afecta misiunile NASA, dar în timp ce echipele noastre analizează situaţia globală pentru a reduce riscurile, prioritatea noastră este sănătatea şi siguranţa angajaţilor NASA”, a declarat Bridestine.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă