Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

NASA suspendă toate proiectele de misiuni către Lună

NASA suspendă toate proiectele de misiuni către Lună

NASA a anunţat că suspendă proiectele de construcţie a rachetelor pentru misiunea sa Artemis, din cauza numărului tot mai mare de persoane afectate de noul coronavirus în cadrul echipelor sale, informează AFP, via News.ro.

Florin Budescu 0 comentarii

Agenţia spaţială americană închide centrul de asamblare din Michoud, New Orleans, unde dezvoltă lansatorul Space Launch System (SLS), precum şi Stennis Space Center, din statul Mississipi, a anunţat administratorul Jim Bridenstine.

Această decizie a este cauzată de numărul în creştere de cazuri de Covid-19 la persoanele din centru, un număr de angajaţi se află în auto-izolare şi un caz de infectare a fost confirmat în echipa noastră la Stennis", a mai spus Bridestine. 

"NASA va suspenda temporar producţia şi testele pentru SLS şi nava Orion". Space Launch System este un lansator puternic destinat să conducă nava spaţială Orion. 

Pandemia de Covid-19 ar putea să frâneze obiectivele guvernului american de a duce un echipaj pe Lună până în 2024.  

"Suntem conştienţi că acest lucru va afecta misiunile NASA, dar în timp ce echipele noastre analizează situaţia globală pentru a reduce riscurile, prioritatea noastră este sănătatea şi siguranţa angajaţilor NASA", a declarat Bridestine.

Comentarii

loading...