10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechNASA: Un asteroid de mari dimensiuni, a trecut la mică distanţă de...

NASA: Un asteroid de mari dimensiuni, a trecut la mică distanţă de Pământ

Din fericire, potrivit agenţiei spaţiale americane, asteroidul nu a intrat marţi seară în coliziune cu planeta noastră, informează AFP, citată de Agerpres.

Oamenii de ştiinţă de la NASA au calculat traiectoria corpului ceresc şi au confirmat marţi că acesta urma să treacă în cursul serii la o distanţă de aproximativ 200.000 de kilometri faţă de Terra – jumătate din distanţa care separă Pământul de Lună. La scară cosmică, această distanţă este considerată foarte mică.

Desigur, alţi asteroizi au trecut şi mai aproape pe lângă Terra. În octombrie 2017, asteroidul 2012 TC4 a trecut la o distanţă de 44.000 de kilometri faţă de planeta noastră. Un alt obiect cosmic din aceeaşi categorie a plutit la 28.000 de kilometri în raport cu Pământul. Aceşti doi asteroizi aveau însă diametre de 10 metri respectiv 45 de metri.

Un meteorit care a pătruns în atmosferă în 2013 deasupra oraşului rusesc Celiabinsk, provocând peste 1.000 de răniţi în urma undei de şoc care a cauzat spargerea geamurilor clădirilor din acea regiune, a avut un diametru de aproximativ 19 metri.

Asteroidul 2010 WC9 are însă un diametru cuprins între 50 şi 120 de metri. El se deplasează prin spaţiu cu o viteză de 12,8 kilometri pe secundă şi a trecut marţi seară la ora 22.04 GMT “pe sub” Terra, pe deasupra Antarcticii.

Unul dintre cele mai bune locuri de pe Pământ pentru a observa traiectoria sa a fost Cape Town, în Africa de Sud, cu ajutorul unui telescop de talie medie.

Asteroidul 2010 WC9 va reveni în proximitatea Terrei în 2019, însă va trece pe lângă planeta noastră la o distanţă mult mai mare – 43 de milioane de kilometri.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă