12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechNetflix nu mai permite plata abonamentelor pe iPhone şi iPad

Netflix nu mai permite plata abonamentelor pe iPhone şi iPad

Compania americană a început să testeze eliminarea opţiunilor de plată prin iTunes încă din luna august, însă a confirmat acum că a început să implementeze modificările pe scară largă din noiembrie. 

În lipsa opţiunilor de plată a abonamentul din cadrul aplicaţiei de iOS, utilizatorii de iPhone şi iPad vor fi nevoiţi să facă acest lucru prin intermediul browser-ului web, unde vor accesa site-ul oficial. 

Pentru utilizatorii iOS, plata abonamentului Netflix devine mai complicată, însă popularul serviciu de streaming a avut motive financiare întemeiate pentru a face a această mişcare. 

Apple opreşte 30% din toate veniturile obţinute de aplicaţiile de iOS sau 15% în cazul veniturilor recurente generate pe o durată mai lungă de 12 luni consecutive. 

Cei de la Netflix au ajuns probabil la concluzia că şi în cazul în care plata abonamentelor devine ceva mai dificilă pentru o parte a utilizatorilor, se obţin totuşi venituri mai mari dacă nu trebuie să plătească procentele datorate Apple. 

Mutarea celor de la Netflix vine la câteva luni după ce compania americană a făcut acelaşi lucru şi pentru Android, acolo unde trebuia să plătească un procent din venituri către Google. 

Din ce în ce mai multe companii iau măsuri concrete pentru a nu mai plăti procente din venituri către Apple sau Google. Nici Spotify nu mai permite plata abonamentelor în cadrul aplicaţiei, iar producători de jocuri precum Epic Games şi-au retras unele jocuri din App Store.

Cele mai citite

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă