8.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăTechPentru că i-a fost suspendat contul, Donald Trump își face el Twitterul...

Pentru că i-a fost suspendat contul, Donald Trump își face el Twitterul lui…

Trump a postat aceste comentarii într-o serie de tweet-uri de pe contul prezidenţial POTUS, care este separat de contul său personal Donald J.Trump. Twitter a înlăturat aceste tweet-uri la scurt timp.

Trump a acuzat Twitter de înţelegere ascunsă cu “stânga radicală” pentru a-i reduce la tăcere pe el şi pe cei care au votat pentru el.

Twitter Inc a declarat vineri că a suspendat definitiv contul președintelui american Donald Trump din cauza riscului de incitare la violență ulterioară, după asaltarea, miercuri, a Capitolului SUA.

Suspendarea contului lui Trump, care avea mai mult de 88 de milioane de urmăritori, îl reduce la tăcere cu câteva zile înainte de sfârșitul mandatului său și deschide o serie de dezbateri cu privire la modul în care companiile de social media ar trebui să modereze conturile unor puternici lideri globali.

“După o revizuire atentă a Tweet-urilor recente din contul @realDonaldTrump și a contextului din jurul lor, am suspendat definitiv contul din cauza riscului de incitare la violență în continuare”, a spus compania într-un tweet.

A fost prima dată când Twitter a interzis un șef de stat, a confirmat compania.

Companiile de socializare au luat rapid decizia de a-i cenzura pe Trump și pe unii dintre aliații săi și susținătorii săi de dreapta ca urmare a tulburărilor de la Washington, D.C., miercuri, care au dus la cinci decese.

Trump a folosit în mod repetat Twitter și alte platforme pentru a-și revendica înfrângerea în alegerile din 3 noiembrie din cauza fraudelor electorale pe scară largă și pentru a împărtăși alte teorii ale conspirației și a cerut susținătorilor să vină miercuri la Washington și să meargă la Capitol pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor.

Facebook Inc. a declarat la începutul acestei săptămâni că îi suspendă contul lui Trump cel puțin până la sfârșitul mandatului său prezidențial.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă