Foto: Mihai Diac

Foto: Mihai Diac

Peste 12.000 de proiecte vor primi finanțare prin programul "Casa Verde Fotovoltaice"

În prima sesiune din anul 2020 a programului "Casa Verde Fotovoltaice" au fost declarate eligibile pentru finanţare 12.718 de proiecte în valoare totală de 252 de milioane de lei, a anunţat, joi, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Mihai Diac 0 comentarii

"Casa Verde Fotovoltaice este un program care a generat un interes uriaş în rândul românilor, dovadă fiind numărul extrem de mare de cereri. Pentru că fondurile alocate pentru finanţarea programului nu au fost epuizate, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, am luat decizia organizării unei noi sesiuni în toamna anului 2020. Pornind de la experienţa primei ediţii, în calitate de preşedinte al AFM, intenţionez să promovez modificări majore, care să conducă la simplificarea procesului de înscriere în program, la micşorarea duratei evaluării proiectelor şi la extinderea plajei de instalatori. De asemenea, invit toţi solicitanţii care nu au obţinut finanţarea în prima ediţie să reaplice în toamnă", a declarat, joi, Andreea Kohalmi-Szabo, preşedinta Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Programul a primit fonduri totale de 536 de milioane de lei, accesate în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020.

Programul Naţional "Casa Verde Fotovoltaice" facilitează instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum al gospodăriilor populației şi livrării surplusului în reţeaua electrică naţională. Programul asigură o finanţare de până la 90 la sută din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei.

Comentarii

loading...