8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechPoti afla cine te suna atunci cand nu ai salvat numarul in...

Poti afla cine te suna atunci cand nu ai salvat numarul in agenda telefonului?

Cu siguranta te-ai confruntat si tu cu acea situatie in care pur si simplu nu stiai cine te suna pentru ca nu aveai numarul persoanei respective salvat in agenda telefonului. Atunci cand poti raspunde nu e nicio problema, pentru ca poti afla rapid raspunsul la aceasta intrebare. Ce faci insa in momentul in care esti intr-o sedinta si nu vrei sa raspunzi decat apelurilor importante si de a caror importanta poti stii doar atunci cand ai numarul salvat?

Traim in era tehnologiei, iar in momentul de fata nu prea mai putem spune ca e imposibil sa afli un numar pe care nu il ai salvat in agenda telefonului. Sunt foarte multe aplicatii si site-uri care iti ofera astfel de informatii (chiar daca in unele cazuri cu anumite conditii ori limitari).

Cum functioneaza un astfel de site sau aplicatie? Vorbim de existenta unor baze de date care in unele cazuri pot contine si cateva milioane sau chiar miliarde de numere de telefon din intreaga lume. Aceste baze de date sunt create in majoritatea cazurilor prin intermediul utilizatorilor care pun la dispozitie informatiile stocate in propria agenda ori chiar prin oferirea de informatii direct pe site-urile dedicate. In acest fel poti afla foarte usor cine te suna prin simpla consultare a acestora.

Desigur, sunt si anumite limitari. In unele cazuri unele persoane pur si simplu nu doresc ca numarul lor sa poata fi gasi pe astfel de site-uri ori aplicatii. Ele au optiunea legala de a le sterge din baza de date, situatie in care chiar devine mai dificil sa afli cine te suna. In alte cazuri ti se poate impune sa platesti o anumita suma de bani (de exemplu de 0.99 euro) per numar ori sa iti faci un abonament astfel incat sa ai acces la intreaga baza de date si cu informatii complete.

In functie de cum sunt construite site-urile si aplicatiile optiunile acestora pot fi unele destul de complexe. De exemplu, poti afla dintr-o singura privire nu doar cine te suna ci si daca apelantul este cineva care incearca sa iti vanda produse sau servicii – nu putine sunt cazurile in care esti apelat de companiile de telefonie mobila pentru a-ti modifica abonamentul ori de anumite site-uri care vand bilete si vor sa iti propuna noi spectacole la care sa mergi.

 

Sunt multe platforme care functioneaza in mare parte datorita comunitatii formate in jurul lor. Daca atunci cand nu esti apelat observi ca aplicatia instalata nu detecteaza in mod automat persoana care se afla la celalalt capat al firului, desi tu o cunosti, ai posibilitatea de a o introduce chiar tu in baza de date. Ai inclusiv posibilitatea de a oferi informatii suplimentare despre numerele care te apeleaza cel mai des (de exemplu poti spune din partea carei firme suna de obicei).

Unele aplicatii pe care le instalam pe telefonul nostru mobil ne pun la dispozitie inclusiv optiuni prin care sa blocam anumite numere de telefon care vin de la anumite persoane. Sunt cateva liste care te vor ajuta sa tii la distanta persoanele care nu vor altceva decat sa iti vanda produsele sau serviciile lor. Ai vazut si tu uneori cat de enervante pot deveni aceste persoane, de care cu greu poti sa scapi.

Tu vezi utila prezenta unor astfel de aplicatii si site-uri care te ajuta sa afli cine te suna? Ce parere ai?

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă