PressOne: Laureații Nobel nu îndeplinesc condițiile pentru a fi profesori în România

PressOne: Laureații Nobel nu îndeplinesc condițiile pentru a fi profesori în România

Laureații Premiului Nobel pentru Economie nu ar întruni standardele minimale cerute în România pentru a accede la gradul didactic de profesor universitar, anunță un articol publicat vineri pe site-ul PressOne.

Mihai Diac 0 comentarii

Aceasta este concluzia unui studiu în limba engleză publicat pe 4 decembrie de un grup de nouă economiști români constituit în jurul conferințelor ERMAS (Economiști Români din Mediul Academic din Străinătate), informează PressOne.

"Problema e următoarea: cei care sunt în interior pe poziții administrative sunt atât de slabi, încât, pentru a nu rămâne descoperiți (împăratul e gol), au făcut niște reguli absolut absurde, prin care doar oameni la fel cu ei, loiali, care nu au nici o demnitate academică, pot să intre în sistem și să aibă acces la poziții de profesor sau la funcții administrative în cadrul facultăților sau universităților", a declarat Sebastian Buhai, citat de PressOne.

Sebastian Buhai este cercetător la Stockholm University și este unul dintre semnatarii studiului ERMAS.

Cei nouă economiști autori ai studiului au calculat poziția cercetării economice de la noi în context internațional și au ajuns la concluzia că România "produce cercetare la nivel calitativ de jumătate din media Africii".

Comentarii

loading...