Prima rețea 5G SA comercială din Europa va fi lansată în Germania

Prima rețea 5G SA comercială din Europa va fi lansată în Germania

Patru mari companii au colaborat pentru realizarea, în Europa, a primei rețele comerciale 5G SA rapidă, cu latență scăzută, care va funcționa în Germania.

Mihai Diac 0 comentarii

Compania OPPO a anunțat, la data de 13 aprilie 2021, lansarea primei rețele comerciale 5G SA rapide, cu latență scăzută, care va fi implementată în Germania. Primele orașe europene care vor avea acoperire 5G SA sunt Düsseldorf, Münster și Leipzig.

Rețeaua este realizată în colaborare cu Vodafone, Qualcomm Technologies și Ericsson. Rețeaua va putea fi utilizată pe cel mai nou terminal, model OPPO Find X3 Pro.

„Rețeaua noastră 5G de 3,5 GHz este complet independentă de tehnologia long-term evolution (LTE). În locațiile inițiale am înregistrat o latență de 10-15 milisecunde – ceea ce reprezintă o rapiditate asemănătoare sistemului nervos uman. Aceste latențe ultra-scăzute vor fi disponibile pas cu pas pentru toți utilizatorii germani, pe măsura dezvoltării rețelei 5G. Desigur, este necesară compatibilitatea smartphone-urilor, iar primele sunt OPPO Find X3 Pro. Colaborarea noastră este una foarte reușită întrucât scopul tuturor implicați în proces este facilitarea accesului la rețelele 5G SA a clienților noștri”, a declarat Gerhard Mack, CTO Vodafone Germania.

Comentarii

loading...