6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechPrimăria Capitalei cumpără 100 de autobuze electrice și 130 de vehicule hibrid

Primăria Capitalei cumpără 100 de autobuze electrice și 130 de vehicule hibrid

Primăria Capitalei derulează mai multe proiecte, finanțate atât de la bugetul local, cât și din fonduri europene, în cadrul cărora se vor achiziționa câteva sute de vehicule noi, cu propulsie electrică sau hibridă.

În anul 2019 s-a finalizat livrarea către STB S.A. a 400 de autobuze noi, cu norma de emisii Euro VI.

În acest moment, “dintre cele 1.391 autobuze aflate astăzi pe traseu, peste 75% sunt dotate cu instalații de aer condiționat. Acest salt a fost posibil prin creșterea numărului autobuzelor dotate cu astfel de instalații din fabricație, de la 500, la peste 1.000, prin achiziționarea de către Primăria Capitalei a 400 de autobuze noi, cu normă de poluare Euro VI, precum și prin derularea unui program de echipare cu instalații de climatizare a altor 150 de vehicule Mercedes”, precizează un comunicat
transmis de STB S.A.

Societatea de Transport a Capitalei a alocat resurse pentru achiziționarea și modernizarea a peste 50 de tramvaie, refacerea și modernizarea refugiilor din administrarea companiei și modernizarea a 10 stații de spălare automată a vehiculelor.

O premieră pentru Europa de Est, aplicată acum în București, este o aplicație, recent lansată spre testare, intitulată „Info STB”. Acest program le permite călătorilor să afle în timp real unde se află cel mai apropiat vehicul de pe ruta dorită, cu localizare prin GPS.

Pe de altă parte, având în vedere utilizarea tot mai frecventă a tehnologiei de telefonie mobilă, STB S.A. le oferă călătorilor posibilitatea de plată a călătoriei prin SMS. În viitorul apropiat, călătoriile se vor putea plăti direct cu telefonul mobil sau cu cardul bancar.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă