Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primul port spaţial britanic va fi construit în Scoţia

Primul port spaţial britanic va fi construit în Scoţia

O peninsulă de pe coasta nordică a Scoţiei, în regiunea Sutherland, va deveni baza primului port spaţial al Regatului Unit, potrivit AFP şi Press Association.

Rl online 0 comentarii

Potrivit Agenţiei Spaţiale Britanice, locul ales, care se află între localităţile Tongue şi Durness, este cel mai potrivit din Regatul Unit pentru lansări verticale de rachete şi plasări de sateliţi pe orbită.

Agenţia Highlands and Islands Enterprise (HIE) va primi 2,5 milioane de lire sterline din partea guvernului britanic pentru construcţia portului spaţial, care ar putea fi funcţional la începutul anilor '2020, potrivit Press Association.

Directorul agenţiei spaţiale, Graham Turnock, a spus că finanţarea portului spaţial va ''contribui la demararea unei ere noi şi palpitante pentru industria spaţială britanică''.

Alegerea locului în care va fi construită baza confirmă şi aspiraţiile Scoţiei în sectorul spaţial, precizează AFP.

Potrivit unor experţi în industrie spaţială, Glasgow este oraşul din afara Statelor Unite care produce numărul cel mai mare de sateliţi, specializându-se în aparate pentru previziuni meteorologice precum şi sisteme GPS.

Regatul Unit este cu atât mai interesat în dezvoltarea industriei sale spaţiale cu cât rolul său în proiectele spaţiale europene este pus sub semnul întrebării de Brexit, mai menţionează AFP.

Comentarii

loading...