21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechPrimul port spaţial britanic va fi construit în Scoţia

Primul port spaţial britanic va fi construit în Scoţia

Potrivit Agenţiei Spaţiale Britanice, locul ales, care se află între localităţile Tongue şi Durness, este cel mai potrivit din Regatul Unit pentru lansări verticale de rachete şi plasări de sateliţi pe orbită.

Agenţia Highlands and Islands Enterprise (HIE) va primi 2,5 milioane de lire sterline din partea guvernului britanic pentru construcţia portului spaţial, care ar putea fi funcţional la începutul anilor ‘2020, potrivit Press Association.

Directorul agenţiei spaţiale, Graham Turnock, a spus că finanţarea portului spaţial va ”contribui la demararea unei ere noi şi palpitante pentru industria spaţială britanică”.

Alegerea locului în care va fi construită baza confirmă şi aspiraţiile Scoţiei în sectorul spaţial, precizează AFP.

Potrivit unor experţi în industrie spaţială, Glasgow este oraşul din afara Statelor Unite care produce numărul cel mai mare de sateliţi, specializându-se în aparate pentru previziuni meteorologice precum şi sisteme GPS.

Regatul Unit este cu atât mai interesat în dezvoltarea industriei sale spaţiale cu cât rolul său în proiectele spaţiale europene este pus sub semnul întrebării de Brexit, mai menţionează AFP.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă