12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăTechPrin ce se diferentiaza o imprimanta termica de una cu cerneala?

Prin ce se diferentiaza o imprimanta termica de una cu cerneala?

Imprimantele sunt un instrument necesar companiilor din toata lumea pentru a printa diverse documente importante, fie contracte de munca, articole administrative sau incasari. Este esential sa existe o imprimanta in fiecare companie si, mai mult, o imprimanta potrivita. Exista doua tipuri de imprimante, cele mai cunoscute si cumparate: imprimanta cu cerneala si imprimanta termica.

Imprimanta cu cerneala, dupa cum ii spune si numele este cea care utilizeaza cerneala pentru a imprima text, grafica, imagini pe diferite tipuri de hartie. Acestea sunt mai degraba potrivite pentru birouri mici si in case, dar multe companii comerciale le folosesc pentru imprimarea pliantelor, fotografiilor de inalta calitate sau a brosurilor.

Imprimanta termica, spre deosebire de cea cu cerneala, nu pulveriseaa cerneala ci foloseste elemente de incalzire pentru a trasfera sau activa pigmentii. Cel mai adesea sunt utilizate pentru a crea fie etichete, coduri de bare, fie documente care sunt folosite zilnic.

Nu au nevoie de toner sau consumabile specifice imprimantelor. Functionand pe baza de inclazire,  imprimantele termice necesita doat hartie tratata chimic. Prin transferul termic activeaza sau trasfera pigmentii.

Avantajele imprimantei termice

Exista mai multe motive pentru care imprimantele termice sunt de luat in seama in dorinta de a-ti usura munca. Articolele printate sunt mult mai durabile. Semnele si logo-urile sau siglele create cu o imprimanta termica sunt mai rezistente la temperaraturi scazute sau la conditii de depozitare nefavorabile.

Sunt mult mai versatile, in sensul in care pot printa o diversitate de articole. Cu o imprimanta termica poti imprima documente, dar si etichete, marcaje, text, grafica, logo, sigle pentru diverse.

Nu au nevoie de intretinere. Avand mai putine componente, imprimantele termice tind sa functioneze pe o perioada mai indelungata decat cele pr baza de cerneala. In plus, sunt mult mai usor de intretinut si functioneaza mai simplu decat cele cu jet de cerneala.

Dezavantajele imprimantei termice

Un dezavantaj este ca sunt mai scumpe decat cele cu cerneala. In plus, materialele ce sunt folosite in procesul de imprimare termic (hartia tratata chimic) are un pret mai mare decat consumabilele necesare unei imprimante clasice.

Al doilea dezavantaj este ca imprimantele termice imprima mai putine culori decat cele clasice. Au un set limitat de culori pe care le pot reproduce. Din acest motiv, imprimantele de acest tip nu pot imprima fotografii.

In consecinta, imprimantele termice sunt o alegere ideala pentru companiile care au nevoie de printari rapide si durabile, in special pentru etichete, coduri de bare, bonuri, marcaje sau semne rezistente la diverse conditii. Iar imprimantele cu cerneala se folosesc mai mult in birouri, pentru contracte, materiale administrative, fotografii de inalta calitate sau anunturi, brosuri. Pentru a lua legatura cu oameni specializati in folosirea de imprimante termica, vezi mai multe informatii aici.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu caută alt candidat pentru Primăria Capitalei, în locul lui Cîrstoiu

Liderii PNL și PSD, în frunte cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt reuniți la Palatul Victoria, unde caută un alt candidat la Primăria...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...
Ultima oră
Pe aceeași temă