Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Principalele caracteristici ale actualizărilor Apple iOS 14 și iPadOS 14

Principalele caracteristici ale actualizărilor Apple iOS 14 și iPadOS 14

Mulți utilizatori par să fie atrași de noile caracteristici ale iOS 14, cea mai recentă actualizare a software-ului iPhone de la Apple. Cu ajutorul iOS 14, utilizatorii pot să vadă dacă aplicațiile lor sunt urmărite și ascultate.

Rl online 0 comentarii

Acesta este principalul motiv care i-a determinat pe utilizatorii de iPhone să adopte versiunea iOS 14. Apple s-a gândit printre altele și la siguranța utilizatorului când a creat actualizarea iOS 14.

"Software-ul iOS 14 afișează pe ecranul iPhone-ului un punct portocaliu, de avertizare, care indică utilizatorilor că microfonul este activat", spun cei de la Daily Mail.

Când una din aplicații este urmărită și camera activă, punctul de lângă indicatorul bateriei devine verde închis.

Utilizatorii sunt foarte încântați de această actualizate iOS 14, pentru că nu doresc să fie ascultați și urmăriți. Ei pot preveni asta prin anumite Setări și Confidențialitate, prin care ar putea opri accesul unor aplicații la camera video și microfon.

Alte caracteristici ale iOS 14:

·     Utilizatorii pot vedea dacă a fost folosit recent camera și microfonul în Centrul de control al telefonului

·     Există posibilitatea de a vedea locația aproximativă, însă nu exactă; aplicația trebuie selectată de utilizatori în Setări, Confidențialitate, Servicii de localizare.

Mulți utilizatori sunt încântați să se bucure de cea mai mare actualizare MacOS Big Sur care reprezintă de fapt cel mai avansat sistem de operare pentru laptopurile și computerele Apple. Ei pot profita la maximum de computerul Mac cu un design nou și sofisticat.

Big Sur este cea mai recentă versiune de MacOS. Interfața este reproiectată, specifică pentru cele mai performante computere Mac.

În plus, au posibilitatea de a beneficia de noi funcții și caracteristici și de a-și proteja și mai mult intimitatea. Avantajele includ:

·     Bara de mediu poate fi personalizată cu elemente de control (ex. de luminozitate, sunet, conectivitate); este mai elegantă și facilitează accesul aplicațiilor

·     Centrul de notificări are widgeturi (care afișează informații fără deschiderea aplicațiilor) ce se evidențiază printr-un design care amintește de iOS 14 și iPodOS 14

·     Sistemul este mai rapid și mai eficient decât înainte

·     Ușurință de utilizare și putere de neegalat

·     Creativitate nelimitată, design nou, vizibil îmbunătățit

·     Pagina de pornire poate fi personalizată cu imagini de fundal noi, secțiuni cum sunt fișiere iCloud; asta permite deci setarea fundalului, astfel să puteți vedea ceea ce vă place

·     Anumite file din browser au o caracteristică de traducere a paginilor web

·     Aplicația Mesaje include și caracteristici iOS, astfel se pot alege conversații favorite, un motor de căutare complex; mesajele sunt grupate în funcție de aplicație, multe dintre acestea fiind interactive; unele permit deschiderea de aplicații, de tip Calendar

·     Aplicația Poze are un instrument nou – Retuș

·     Aplicația Muzică s-a transformat în Ascultați acum

·     Extensiile pentru Firefox și Chrome au fost îmbunătățite

·     Aplicația Hărți a fost actualizată și are liste cu hărți noi, împrejurimi, puncte de atracție, itinerarii pentru mașini sau biciclete

·     Aplicația Siri este mai complexă și răspunde la mult mai multe întrebări decât alte aplicații macOS

·     Utilizatorii pot descărca ceea ce doresc, diverse aplicații preferate, direct de pe App Store

·     Există posibilitatea de a alege Rapoarte de intimitate, cu trackere blocate din site-urile web.

Chiar și dacă sunt mult mai fiabile decât computerele destinate pentru alte sisteme de operare, MacBook-urile nu sunt neapărat ocolite de probleme. Prețurile de service la reprezentanța Apple sunt foarte mari și de aceea deseori se apelează la firme specializate, care au piese mai ieftine din dezmembrări, cum este de exemplu partea topcase MacBook, care include tastatura și touchpad-ul.

 

Modele Mac compatibile cu această nouă versiune a sistemului de operare sunt:

·     MacBook din 2015 și alte modele care au urmat

·     MacBook Air și MacBook Pro din 2013 și alte modele care au apărut mai târziu

·     Mac mini din 2014 și versiunile din următorii ani

·     Versiunile Mac Pro din 2013 , iMac din 2014, iMac Pro din 2017 și altele ulterioare, de acest tip.

Apple a dorit și reducerea duratei de timp pentru finalizarea actualizărilor de sistem.

Comentarii

loading...