13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechProiectul legii 5G va fi aprobat de Parlament în procedură de urgenţă,...

Proiectul legii 5G va fi aprobat de Parlament în procedură de urgenţă, promite șeful Guvernului

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, 10 mai 2021, că proiectul de lege privind comunicațiile 5G va fi trimis la Parlamentul României, pentru a fi discutat și votat în plen, în procedură de urgenţă.

“Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Rămâne aşa cum a stabilit Guvernul. Am vorbit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, membri ai Parlamentului. Va fi procedură de urgenţă. Acest proiect va merge în procedură de urgenţă. Mă aştept ca raportul să fie în această săptămână în Camera Deputaţilor şi, după aceea, să meargă la Senat”, a explicat, luni, premierul Florin Cîţu, la Palatul Parlamentului.

Declarația acestuia se referă la proiectul care fusese aprobat de Executiv la data de 15 aprilie 2021. Acest proiect de lege se referă la infrastructurile informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi la  condiţiile de implementare a reţelelor 5G.

Declarația de luni a premierului vine după ce, acum patru zile, apăruseră informaţii conform cărora ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ar fi solicitat conducerii Senatului să amâne dezbaterea acestui proiect de lege, pe motiv că nu au fost respectaţi toţi paşii procedurali înainte de trimiterea proiectului în Parlament.

Ulterior, ministrul Năsui a explicat că Ministerul Economiei susţine fără rezerve proiectul de lege 5G, dar a fost nevoit să trimită această notificare la Senat întrucât Ministerul Economiei a primit un mesaj în acest sens de la Comisia Europeană.

Pentru această atitudine aparent contradictorie, ministrul Claudiu Năsui (USR PLUS) ar fi fost criticat într-o ședință a conducerii PNL, susțin surse politice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă