14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechRecomandarea specialistului: avantajele soluţiei de izolare cu spumă poliuretanică

Recomandarea specialistului: avantajele soluţiei de izolare cu spumă poliuretanică

În ultima perioadă de timp climatul a suferit modificări importante, iar preţul energiei, în special al celei obţinute din combustibili fosili, a cunoscut o tendinţă constantă de creştere. Pe de altă parte, oamenii doresc cât mai mult confort în locuinţe şi sunt noi reglementări care impun construcţii de clădiri având un consum de energie foarte redus sau aproape de zero. De aceea, importanţa izolaţiei termice şi fonice este în continuă creştere, iar decizia trebuie luată în considerare încă din timpul proiectării. Pe piaţă există în prezent o multitudine de soluţii de izolare, pentru fiecare prezentându-se mai multe avantaje specifice, astfel încât beneficiarului îi este dificil să aleagă.

Pentru o decizie corectă şi în cunoştinţă de cauză, ne-am adresat unui specialist reputat, ing. Cezar Caleap, DOCTOR CASA (zeroenergy2020@gmail.com).

Recomandarea DOCTOR CASA se îndreaptă spre izolaţiile cu spumă poliuretanică, specialistul prezentându-ne avantajele care rezidă în urma aplicării acestei soluţii profesionale.

În momentul în care s-a decis asupra materialelor şi soluţiilor tehnice care vor fi folosite la construcţia casei, în vederea obţinerii unei eficienţe energetice superioare i se va putea calcula şi ce fel de izolaţie este necesară. 

Izolaţiile cu spumă poliuretanică

Datorită avantajelor nete pe care le prezintă, precum şi rezultatelor excelente obţinute în proiectele în care au fost folosite, izolaţiile cu spumă poliuretanică au devenit de câţiva ani materialul şi soluţia de eficienţă energetică preferată de constructori, arhitecţi, specialişti şi proprietari de case din întreaga lume.

Această soluţie tehnică profesională este utilizată în aplicaţii rezidenţiale, comerciale şi industriale, ca o aplicaţie inovatoare şi versatilă în domeniul construcţiilor. Printre avantajele principale pe care le prezintă, pe lângă performanţele superioare de izolare, trebuie menţionată greutatea specifică mică, ce nu conduce la încărcarea semnificativă a structurii de rezistenţă, uşurinţa aplicării şi etanşeitatea perfectă care este asigurată. Pentru a releva şi alte avantaje, ne vom referi la o soluţie specifică, şi anume materialele GENIDA AB.

 Cum funcţionează?

Spre deosebire de izolaţiile cu vată minerală sau fibră de sticlă, vată bazaltică, celuloză sau alte produse obişnuite de umplutură, produsele menţionate  pot fi aplicate cu mare precizie aproape oriunde, cu scopul de a umple complet golurile şi spaţiile cu un produs omogen, compact  şi cu efect de lungă durată. Este asigurată atât izolarea termică şi fonică, precum şi hidro.

Execuţia este făcută de personal specializat şi calificat în operaţiuni care necesită expertiză şi experienţă practică în şantier. Nu mai puţin important este faptul că materiile prime folosite sunt certificate şi acreditate de institute europene, de laboratoare cu renume, fapt care constituie un avantaj enorm pentru calitatea produselor GENIDA AB.

 Cel mai rapid termosistem constructiv de izolaţii termo-fono-hidro

Izolaţiile cu spumă poliuretanică sunt cele mai performante soluţii tehnice şi prezintă o viteză de execuţie deosebită, putându-se lesne lucra 1.000-2.000 mp pe zi.

Comparativ cu toate materialele de izolare din domeniu, spuma poliuretanică rigidă pulverizată profesional asigură cel mai mare indice de izolare (R=7/inch), rezultând o  barieră permanentă împotriva pierderilor fluxului de aer rece şi cald.  S-a constatat că prin aplicarea acestei tehnologii inovative se asigură o protecţie fonică şi acustică îmbunătăţită cu 20-62 db.

Deoarece prezintă o conductivitate termică scăzută (0020 – 024 W/mk), izolaţia cu spumă poliuretanică are cea mai mică grosime, iar structura sa chimică o face foarte rezistentă la mediile agresive, acide, alcaline, uleiuri, combustibili, la poluarea biologică fiind adesea şi rezistentă la solvenţi. În schimb, este permeabilă la vapori.

Caracteristicile sale de izolare se combină cu o rezistenţă mecanică bună, astfel încât joacă un rol foarte important în procesul de constructie, precum şi în menținerea stabilităţii în timpul utilizării sale.

Are un conţinut ridicat de celule închise (peste 90%), asigurând astfel o izolaţie foarte bună  pe o gamă largă de temperaturi (100 grade C la 120 grade C ). 

Având un grad de ardere B-2 în conformitate cu norma DIN 4102, spuma poliuretanică îndeplineşte reglementările în vigoare în industria construcţiilor, şi anume cea mai importantă –  rezistenţa la foc 

Spuma poliuretanică poate fi folosită cu uşurinţă pe orice suprafaţă curată şi uscată (polistiren, beton, cărămidă, panouri OSB, foi de metal etc.) şi se poate turna şi modela în diferite forme în matriţe speciale, 

Este bine de ştiut că prin volumul de izolare al spumei poliuretanice cu celulă deschisă se reduc poluanții, praful și alergenii care pot pătrunde din afară la interior, în timp ce aceştia sunt blocaţi complet în anvelopa exterioară a construcţiilor în cazul alegerii soluţiei cu spumă poliuretanică cu celulă închisă.

În concluzie, se poate spune că spuma poliuretanică este foarte rezistentă în timp, are o stabilitate foarte bună, precum şi o siguranţă în exploatare deosebită. Prelungeşte viaţa efectivă a construcţiilor şi prezintă un grad de eficienţă energetică conform normelor şi standardelor naţionale şi mondiale.

Pentru mai multe informaţii: email: contact@genida-ab.ro

Vizitaţi site-ul www.genida-ab.ro

 

 

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă