10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechRobot pentru grădinărit, inventat de cercetătorii Universității Edinburgh

Robot pentru grădinărit, inventat de cercetătorii Universității Edinburgh

Denumit “Trimbot”, noul robot foloseşte o tehnologie de cartografiere în 3D pentru a se orienta în grădină şi pentru a efectua activităţi horticole graţie unor instrumente performante de tăiat.

Creatorii lui au instalat cinci perechi de camere video şi un braţ robotizat flexibil pe o maşină automată de tuns iarba, fabricată de compania Bosch.

Cercetătorii scoţieni au creat algoritmi ce permit robotului să compare arbuştii supradimensionaţi cu forma lor finală ideală, pe măsură ce îi tunde. De asemenea, Trimbot poate să toaleteze tufele de trandafiri, identificând cu precizie ramurile acestora care trebuie să fie tăiate.

Cercetătorii implicaţi în proiectul Trimbot spun că prototipul ar putea fi utilizat pentru întreţinerea spaţiilor verzi aflate pe domeniile publice, dar şi pentru ajutorarea fermierilor şi a persoanelor afectate de probleme de mobilitate care doresc să îşi întreţină grădinile.

Proiectul Trimbot, realizat în baza unui proiect de patru ani, a fost finanţat de programul Horizon 2020 al Uniunii Europene şi a inclus cercetători de la compania Bosch şi de la universităţi din Olanda, Germania şi Elveţia.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă