10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăTechRomânia devine poligon pentru testarea aparatelor de aer condiționat

România devine poligon pentru testarea aparatelor de aer condiționat

O firmă japoneză specializată în aparate de climatizare a testat cu succes, în România, timp de un an și jumătate, unul dintre cele mai avansate aparate de aer condiționat.

Testarea s-a realizat prin instalarea și funcționarea acestui aparat în județul Bistrița Năsăud și a avut loc înainte de lansarea oficială, în anul 2019, pe piața de pe întreg continentul european, a noului echipament.

Testarea s-a făcut până la temperatura de -25 de grade Celsius, au explicat marți, într-o conferință de presă, reprezentanții firmei Daikin România. Potrivit acestora, aparatele de acest model, lansat în anul 2019, pot funcționa corect chiar la temperaturi sub -25 de grade Celsius, însă temperatura de testare a fost cea de -25 de grade.

Cea mai nouă serie de echipamente, care pot asigura încălzirea unei clădiri până la temperaturi de -25 de grade Celsius, este denumită VRV IV C+. Această gamă este adecvată condițiilor de pe întreg teritoriul României, au precizat reprezentanții firmei japoneze.

Compania Daikin este prezentă pe piața din România de 25 de ani. Daikin România a înregistrat în anul financiar 2018-2019 o cifră de afaceri de 28,6 milioane de euro. Un detaliu interesant este că, în ultimul an, vânzările pe piața din România au înregistrat o evoluție foarte bună mai ales la echipamente din categoria “flagship”, unde au crescut cu 66 la sută.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jaqueline Cristian, la un meci de calificarea pe tabloul principal de la Madrid

Jaqueline Cristian a învins-o în două seturi pe americanca McCartney Kessler, scor 7-6, 6-4, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu...

Baby Nest-ul de la Marianne’s Goodies: Soluția ideală pentru somnul și joaca în siguranță a bebelușilor

Descoperă cum Baby Nest-ul de la Marianne's Goodies, un brand românesc de inovație în domeniul articolelor pentru bebeluși, asigură o tranziție lină și sigură...

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...
Ultima oră
Pe aceeași temă