13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechRomânii au o nouă pasiune: telefoanele cu ecrane mai mari de 5...

Românii au o nouă pasiune: telefoanele cu ecrane mai mari de 5 inci

Vânzările de bunuri de folosinţă îndelungată din România au crescut în primele nouă luni din acest an cu 12,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 1,887 miliarde euro, potrivit studiului de piaţă GfK Temax, publicat joi, care mai arată că sectorul telecomunicaţiilor şi cel al electrocasnicelor mici au înregistrat cele mai mari creşteri.

În categoria bunurilor de folosinţă îndelungată intră produse precum aspiratoare, frigidere, maşini de spălat, televizoare, calculatoare, laptopuri, telefoane mobile, tablete, imprimante şi aparate foto.

Potrivit studiului, în primele nouă luni din acest an, piaţa telecom a ajuns la 747 milioane euro, în creştere cu 24,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care vânzările de smartphone-uri cu produsele cu ecrane mai mari de 5 inchi au avut cele mai mari cresteri în trimestrul al treilea. 

În cazul electrocasnicelor mici, piaţa a crescut în primele nouă luni din 2017 tot cu 18,7%, până la 144 milioane euro, reiese din datete GfK. Motorul creşterii de pe acest sector, în al treilea trimestru, a fost de departe expresorul de tip fullautomatic.

A altă creştere importantă a fost înregistrată în domeniul foto. În primele nouă luni, piaţa aparatelor foto a crescut cu 12,9%, până la 18 milioane euro.

Piaţa electronicelor a crescut în valoare cu 9,7% în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 286 milioane euro. În trimestrul al treilea, valoarea pieţei de camere de înregistrat au atins cea mai mare rate de creştere din acest sector.

Piaţa elecrocasnicelor mari a înregistrat un avans de 5%, până la 403 milioane euro.

Piaţa sistemelor IT a înregistrat o scădere de 0,6% în primele nouă luni, până la 269 milioane de euro. În trimestrul al treilea, cea mai mare rată de creştere s-a înregistrat la nivelul camerelor web şi de supraveghere.

Piaţa dispozitivelor de printare a scăzut în primele nouă luni cu 17%, până la 21 milioane de euro.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă