15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechRusia și China și-au dat mâna pentru a cuceri un teritoriu nou

Rusia și China și-au dat mâna pentru a cuceri un teritoriu nou

Două dintre marile forţe ale lumii au bătut palma pentru un proiect spaţial comun. Rusia şi China vor încerca să cucerească împreună spaţiul.

Roscomos, agenţia spaţială rusă, a anunţat semnarea unui pact cu agenția CNSA din China. Împreună, acestea vor dezvolta o staţie pe suprafaţa Lunii.

Pactul nu este valabil însă doar pentru cele două ţări, pentru că și alte state se pot alătura, a mai anunţat agenţia spaţială din China. Acesta este cea mai importantă colaborare pentru ţara asiatică în tentativa de a cuceri spaţiul.

Rusia vrea la rândul ei să revină în prim-plan, la 60 de ani de când l-a trimis pe Yuri Gagarin în spaţiu. În ultimii ani, însă, a rămas în umbra NASA.

Pentru consolidarea alianţei, Dmitry Rogozin, şeful Roscosmos, l-a invitat pe omologul Zhang Kejian la aselenizarea care va avea loc pe 1 octombrie, prima pentru Rusia din 1976 încoace.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă