12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechS-a descoperit o nouă genă ce ajută la combaterea bolilor

S-a descoperit o nouă genă ce ajută la combaterea bolilor

Descoperirea realizată de o echipă a The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) poate ajuta la dezvoltarea de noi tratamente împotriva gripei, artritei şi chiar a cancerului.

Această genă numită C6orf106, sau ‘C6’, controlează producerea de proteine legate de bolile infecţioase, precum cancerul sau tipurile de diabet, potrivit CSIRO.

“Sistemul nostru imunitar produce proteine numite cytosine care ajută la forticarea sa şi previne ca viruşii şi patogenii să se reproducă şi să provoace boli sau infecţii”, a declarat Cameron Steward, cercetător la CSIRO.

“C6 reglementează procesul dezactivând producerea anumitor cytosine pentru a evita ca răspunsul nostru imunitar să scape de sub control”, a explicat Steward.

“Citosynele reglementate de C6 sunt implicate într-o mare varietate de boli, inclusiv cancerul, diabetul, sau dereglările inflamatorii, precum artritele reumatoidale”, a precizat expertul australian.

La rândul său, Rebecca Ambrose, coautoare a studiului publicat în revista ştiinţifică Journal of Biological Chemistry, a declarat că, deşi “în 2003 s-a efectuat secvenţierea completă a genomului uman, mai există încă mii de gene despre care se ştie prea puţin”.

“Este emoţionant să ştii că C6 a existat timp de peste 500 de milioane de ani şi că a fost prezervat şi transmis de la organismele simple şi până la fiinţele umane. Doar acum îi aflăm întreaga importanţă”, a subliniat Ambrose, care face parte din echipa care a identificat această genă. 

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă