13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechSistem de camere care detectează folosirea mobilului la volan, lansat în Australia

Sistem de camere care detectează folosirea mobilului la volan, lansat în Australia

Noul Wales de Sud a activat duminică un sistem de detecţie, bazat pe camere de înaltă definiţie, conceput pentru captarea imaginilor din interiorul autovehiculelor în vederea depistării şoferilor care utilizează în mod ilegal telefoane mobile în timp ce conduc.

”Aceste camere vor viza utilizarea ilegală a telefonului mobil, oriunde şi oricând”, a anunţat luni Guvernul statului Noul Wales de Sud.

Un program pilot a fost testat de Guvern din ianuarie până în iunie pe teritoriul statului, cel mai populat din Australia. În urma acestuia, s-a constatat că atât camerele fixe cât şi cele mobile funcţionează în mod fiabil în condiţii reale. În timpul programului pilot, camerele au detectat peste 100.000 de şoferi care au folosit în mod ilegal telefoanele în timp ce conduceau.

Sistemul operează atât ziua cât şi noaptea şi în orice condiţii meteorologice.

În primele trei luni, vor fi trimise avertizări scrise, apoi vor fi aplicate amenzi începând de la 344 de dolari australieni (226 dolari americani).

Şoferii au dreptul să utilizeze legal suporturi pentru telefonul mobil şi să iniţieze sau să primească apeluri telefonice prin sistem bluetooth.

Cel puţin 45 de camere portabile vor fi instalate pe teritoriul Noul Wales de Sud, inclusiv în capitala statului, Sydney.

Începând din 2012 au avut loc 182 de accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători de autovehicule care au utilizat telefoane mobile ţinute în mâini. În urma acestor evenimente au rezultat 13 decese şi 243 de răniţi, conform datelor prezentate la 28 noiembrie de autorităţile guvernamentale din Noul Wales de Sud.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă