4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce nu va fi sfarsitul lumii in 2012

De ce nu va fi sfarsitul lumii in 2012

Potrivit cercetatorului NASA David Morrison, zvonurile care circula foarte intens pe internet in acest an despre sfarsitul lumii in 2012, din cauza unui eveniment astronomic catastrofal, sunt pure speculatii ce au evoluat intr-o farsa de proportii si chiar in strategii de marketing. Dr Morrison considera ca publicitatea exagerata care se face acestei posibile apocalipse s-a transformat intr-o adevarata psihoza colectiva mondiala, determinand aparitia unei cosmofobii fara niciun suport stiintific, care a fost alimentata intens de diverse site-uri cu continut propagandistic parapsihologic si astrologic ce profita de naivitatea si lipsa de informatii de specialitate a vizitatorilor, alimentand temerile acestora.

"Informatiile extrem de raspandite pe internet cum ca apocalipsa va avea loc pe 21 decembrie 2012 sunt o imensa farsa, o inducere in eroare grosolana cu tot felul de supozitii si argumente ce nu au nicio legatura cu realitatea, ci cu lumea SF-ului" – atrage atentia omul de stiinta David Morrison, unui dintre cei mai renumiti specialisti care lucreaza la Agentia Spatiala Americana. El a publicat o serie de contraargumente pentru aceasta ipoteza apocaliptica pe site-ul de profil Astronomical Society of the Pacific (http://www.astrosociety.org/2012).

De altfel, timp de mai multe luni, NASA a primit numeroase scrisori si emailuri disperate de la oameni cuprinsi de fobia sfarsitului lumii in 2012, fie ca este vorba de descifrarea calendarului mayas, fie ca este vorba de o coliziune fatala cu o planeta imaginara denumita Nibiru. Totodata, dr David Morrison a tinut sa demonteze si panica inutila creata de alinierea planetelor sau cea privind inversarea polilor magnetici ai Terrei. Unul dintre cei mai buni experti in sistemul solar si in problema impactului asterozilor, dr Morrison considera ca noua productie cinematografica "2012", care va fi lansata  in Statele Unite pe 13 noiembrie, are un scenariu care speculeaza exact aceasta panica virtuala creata in jurului ipotezei sfarsitului lumii peste 3 ani. De asemenea, el sustine ca exista dovezi clare ca totul se rezuma la campanii de marketing "viral", care constau in crearea unor site-uri fictive asa-zis "de specialitate", menite sa atraga cat mai multi vizitatori si sa incurajeze cautarile pe web a informatiilor despre "2012". In acelasi registru functioneaza si anumite edituri care vor sa-si faca reclama publicand tot felul de carti ce abordeaza aceasta tema intr-un stil diletant si fara baze stiintifice.   

Dr. David Morrison a publicat si un fel de ghid ce contine o serie de raspunsuri detaliate la tot felul de intrebari legate de posibilul sfarsit al lumii in 2012 si da asigurari ca nu va fi niciun dezastru de proportii la aceasta data si ca nu este cazul sa ne temem de solstitiul de iarna din acel an.

Totusi, multi specialisti sustin ca schimbarile care se asteapta in 2012 sunt mai mult de oridin spiritual si vor schimba atat viata pe Terra, cat si omenirea insasi. Se presupune ca oamenii cu un comportament egoist si, deci, cu vibratii scazute in aura energetica nu vor supravietui radiatiei de inalta frecventa existenta in Centura Fotonica. Cu alte cuvinte, va avea loc o mare selectie naturala pe baza spirituala. Faptul ca in 2012 vom trece prin Centura Fotonica, ce emite o intensa radiatie electromagnetica, atat in spectrul vizibil, cat si in cel invizibil, de inalta frecventa (inclusiv raze X), va exercita o multipla si socanta influenta asupra materiei terestre. Insa, previziunile sunt sumbre si pentru perioada premergatoare anului 2012. Dupa 2010, Europa va suporta o schimbare radicala de clima si se estimeaza ca milioane de oameni vor muri din cauza foametei si a razboiului – se arata intr-un raport al Pentagonului, care prezice faptul ca schimbarea climei va fi o amenintare chiar mai mare decat cea terorista: verile vor fi din ce in ce mai calde, provocand o si mai rapida topire a ghetarilor.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă