15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechStudenții întreabă, președintele răspunde. Pe lângă

Studenții întreabă, președintele răspunde. Pe lângă

Acesta, observă fostul ministru al comerțului Ștefan Radu Oprea, este răspunsul dat de Iohannis la o întrebare altminteri foarte clară pusă de o studentă la dezbaterea de la BCU:

 

„La <<dezbaterea>> de la BCU, o studentă la SNSPA a adresat candidatului Iohannis o intrebare despre locurile de muncă care vor fi pierdute din cauza digitalizării (robotizării), ce măsuri are in vedere pentru oamenii care vor fi în această situație?

 

Răspunsul lui Iohannis a fost pe lângă subiect, domnia sa vorbind despre digitalizarea instituțiilor de stat. Este îngrijorător că nu s-a referit deloc la oameni dar și relevant pentru felul de a fi al domnului Iohannis: nepăsător și rece.”

În mod cert, întrebarea nu conținea capcane și chiar încerca să-l ajute pe președinte suflându-i un răspuns, respectiv „o formă universală de subvenționare”, care să-i susțină financiar pe cei aflați în criză de loc de muncă până se recalifică. Această subvenție universală, observă Oprea, trimitea în mod evident la venitul minim garantat:

 

„Este a doua oară când dl. Iohannis evită un răspuns referitor la venitul minim garantat. Vă aduc aminte că a mai fost întrebat despre Universal Basic Income (venitul minim garantat) de către o absolventă de clasa a XII-a, in timpul dialogului cu Liga studentilor din străinătate. Atunci Iohannis a răspuns doct că subiectul <<excede sfera preocupărilor sale concrete>>”.

 

Răspunsul era da, nu – sau „e o întrebare complexă”, în jargonul președintelui.

 

 „Să fii atât de indiferent la temele puse in discuție de către studenți, să nu ai minima curiozitate să afli răspunsul la o intrebare care a fost încuietoare, asta da aroganță”, se miră Oprea.

Sau poate că, la fel ca la cea cu digitalizarea, nu a înțeles întrebarea; n-a prins-o, pur și simplu.

 

Dar nu-i târziu, poate o prinde duminică la slujbă.

 

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă