Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Studenții întreabă, președintele răspunde. Pe lângă

Studenții întreabă, președintele răspunde. Pe lângă

Întrebare: cum rezolvăm problema disponibilizărilor aduse de digitalizarea/robotizarea serviciilor și industriei? Răspuns: digitalizăm instituțiile de stat.

Rl online 0 comentarii

Acesta, observă fostul ministru al comerțului Ștefan Radu Oprea, este răspunsul dat de Iohannis la o întrebare altminteri foarte clară pusă de o studentă la dezbaterea de la BCU:

 

„La <<dezbaterea>> de la BCU, o studentă la SNSPA a adresat candidatului Iohannis o intrebare despre locurile de muncă care vor fi pierdute din cauza digitalizării (robotizării), ce măsuri are in vedere pentru oamenii care vor fi în această situație?

 

Răspunsul lui Iohannis a fost pe lângă subiect, domnia sa vorbind despre digitalizarea instituțiilor de stat. Este îngrijorător că nu s-a referit deloc la oameni dar și relevant pentru felul de a fi al domnului Iohannis: nepăsător și rece.”

În mod cert, întrebarea nu conținea capcane și chiar încerca să-l ajute pe președinte suflându-i un răspuns, respectiv „o formă universală de subvenționare”, care să-i susțină financiar pe cei aflați în criză de loc de muncă până se recalifică. Această subvenție universală, observă Oprea, trimitea în mod evident la venitul minim garantat:

 

„Este a doua oară când dl. Iohannis evită un răspuns referitor la venitul minim garantat. Vă aduc aminte că a mai fost întrebat despre Universal Basic Income (venitul minim garantat) de către o absolventă de clasa a XII-a, in timpul dialogului cu Liga studentilor din străinătate. Atunci Iohannis a răspuns doct că subiectul <<excede sfera preocupărilor sale concrete>>".

 

Răspunsul era da, nu – sau „e o întrebare complexă”, în jargonul președintelui.

 

 „Să fii atât de indiferent la temele puse in discuție de către studenți, să nu ai minima curiozitate să afli răspunsul la o intrebare care a fost încuietoare, asta da aroganță”, se miră Oprea.

Sau poate că, la fel ca la cea cu digitalizarea, nu a înțeles întrebarea; n-a prins-o, pur și simplu.

 

Dar nu-i târziu, poate o prinde duminică la slujbă.

 

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...