Suedia și-a suspendat licitația pentru sistemele de comunicații 5G

Suedia și-a suspendat licitația pentru sistemele de comunicații 5G

În Suedia, autoritatea guvernamentală de telecomunicații, PTS, a suspendat licitația pentru spectrul de frecvențe 5G.

Mihai Diac 0 comentarii

În Suedia, autoritatea guvernamentală de telecomunicații, PTS, a suspendat licitațiile pentru spectrul de frecvențe 5G, anunță presa occidentală.

Licitațiile ar fi urmat să înceapă marți, beneficiari fiind companiile Nokia și Ericsson, ca urmare a faptului că PTS a cerut companiilor care participă la aceste licitaţii să elimine echipamentele Huawei și ZTE din infrastructura lor.

Luna trecută, Suedia a urmat hotărârea Marii Britanii de a interzice folosirea de echipamente Huawei din rețeaua sa 5G, invocând riscuri naționale de securitate, și a cerut companiilor care participă la licitațiile de spectru 5G să elimine aceste echipamente până la data de 1 ianuarie 2025.

Săptămâna trecută, compania chineză Huawei a făcut recurs împotriva deciziei. „Suntem dispuși să cooperăm pe deplin în privinţa oricăror cerințe viitoare care ne-ar putea fi adresate ca furnizor de echipamente 5G, lucru care ne va permite să fim un furnizor certificat”, a declarat, potrivit Reuters, Kenneth Fredriksen, vicepreședinte executiv Huawei, Central Europe and Nordic Region.

Comentarii

loading...