11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechTop 10 lansări de telefoane și gadgeturi din luna octombrie

Top 10 lansări de telefoane și gadgeturi din luna octombrie

Octombrie a fost o lună plină, la capitolul lansări de telefoane şi gadgeturi. De la Apple, Huawei, chiar şi Oppo şi Xiaomi, giganţii s-au întrecut în lansări de modele cât mai performante şi mai spectaculoase. Iată topul realizat de ThePhoneGeeks, blogul oficial EuroGsm:

Apple iPhone seria 12

Pe primul loc în rândul lansărilor de top din octombrie se află, bineînţeles, noua serie iPhone. Aceasta cuprinde patru modele – iPhone 12 şi iPhone 12 mini ca variante basic, iPhone 12 Pro şi iPhone 12 Pro Max ca variante premium. Toate sunt rezistente la apă, au ecran Super Retina XDR şi procesor de ultimă generaţie A14 Bionic. Modelele basic vin cu o cameră principală duală, cu configuraţie Wide + Ultra Wide, în timp ce modelele Pro integrează cameră triplă, cu configuraţie Wide + Ultra Wide + Telephoto. Preţul de pornire este de 699$ pentru varianta mini, seria urmând să fie disponibilă pentru precomandă din luna noiembrie.

Huawei Mate 40 series

Şi Huawei are un flagship lansat în octombrie, şi anume Mate 40. Cele trei modele de bază ale seriei, Mate 40, Mate 40 Pro şi Mate 40 Pro+ impresionează prin design-ul atent creat, cu margini curbate şi o cameră foto dispusă pe o formă circulară. Varianta Mate 40 vine cu o cameră triplă de 50MP + 8MP + 16MP, varianta Pro integrează o cameră triplă de 50 MP + 12 MP + 20 MP, în timp ce varianta Pro+ mai adaugă o cameră de 8MP şi una TOF 3D. Seria vine cu rezistenţă la apă şi praf, cât şi cu magazinul propriu de aplicaţii, super dezvoltat. În plus, vor fi disponibile și huse flip cu afișaj inteligent, care oferă protecție sporită, fiind și practice în același timp.

OnePlus 8t

Şi OnePlus s-a alăturat brand-urilor care au lansat un nou produs în luna octombrie, şi anume OnePlus 8t. Acesta este o variantă îmbunătăţită a lui OnePlus 8, venind cu o baterie mai mare, un ecran mai bine optimizat şi cu o cameră foto ceva mai precisă, însă fără mari diferenţe faţă de modelul original. OnePlus 8t vine cu un ecran de 6.55″ cu rata de refresh de 120Hz, cameră foto quad de 48MP + 16MP + 5MP + 2MP, dar şi cu baterie de 4500 mAh, cu încărcare rapidă. La capitolul dezavantaje se poate număra lipsa încărcării wireless, tot mai apreciată în ultima perioadă.

Xiaomi mi 10T series

Tot o gamă de modele “t”, dar de data aceasta de la Xiaomi, Mi 10t este o serie de trei telefoane super performante ce au făcut furori la lansare. Ca specificaţii generale, avem prezenţa procesoarelor de top Qualcomm Snapdragon 865 pentru varianta basic şi pro, Snapdragon 750G Soc pentru varianta Lite. Acestora li se adaugă ecranele cu rată de refresh de până la 144Hz, cât şi interfaţa de operare MIUI 12. La capitolul foto, fiecare variantă vine cu o configuraţie aparte. Pe lângă acestea, toate modelele vin cu baterie ultra-generoasă, de la 4820mAh pentru varianta Lite, până la 5000mAh pentru variantele basic şi pro. Modelele seriei Xiaomi Mi 10t sunt deja pe piaţă de la finalul lunii octombrie.

Oppo Reno 4

Şi Oppo s-a întrecut pe sine cu lansarea noii serii Reno, cea cu numărul 4. Aceasta cuprinde trei modele: Reno 4, Reno 4 Pro şi Reno 4 Z, fiecare cu specificaţii puţin diferite faţă de celelalte. Diferenţele se regăsesc atât la rata de refresh a ecranului, între 60Hz şi 120Hz, dar şi la tipul camerelor integrate şi la capacitatea bateriei. Ce au în comun? Un design elegant, rezistenţă sporită la utilizare îndelungată şi conectivitate 5G. Seria este deja disponibilă pe piaţă, fiind lansată oficial la jumătatea lunii octombrie.

Huawei P Smart 2021

Anunţat în septembrie, dar disponibil la precomandă doar din octombrie, P smart 2021 este un mid-range destul de echilibrat. Acesta vine cu o cameră foto quad cu senzor principal de 48MP, baterie generoasă de 5000 mAh şi un senzor de amprentă lateral foarte rapid. Telefonul vine cu cea mai nouă interfaţă bazată pe Android şi cu magazinul propriu de aplicaţii.

OnePlus Nord N10

După succesul lui OnePlus Nord, iată că în curând vom avea şi varianta Nord N10. Acesta va fi disponibil de la jumătatea lunii noiembrie, şi vine cu câteva specificaţii deloc de neglijat – cameră quad cu senzor principal de 64MP, baterie de 4300mAh cu încărcare rapidă, ecran cu rata de refresh de 90HZ şi un procesor tip Snapdragon 690 5G. Conform zvonurilor, preţul de pornire va fi 315$.

Apple Watch Series 6

La capitolul gadgeturi, noua serie Watch 6 deschide lista lansărilor demne de menţionat pentru luna octombrie. Seria vine cu tehnologia de monitorizare a saturaţiei oxigenului din sânge, un senzor mai precis pentru monitorizarea pulsului, dar şi multe moduri pentru sport. Seria se bazează pe procesorul A13 Bionic ce propulsează şi seria de telefoane iPhone11. Modelele de smartwatch sunt deja disponibile pe piaţă.

Huawei GT 2 Pro

Lansat la începutul lunii octombrie, Huawei GT 2 Pro promite mai mult decât suport în cele mai cunoscute sporturi. Are o baterie ce oferă până la 2 saptămâni la utilizare uzuală, ecran rezistent din safir, cât şi peste 200 de variante de interfaţă pentru ecran. Şi acesta vine cu tehnologie de monitorizare a concentraţiei de oxigen din sânge, alături de monitorizare a calităţii somnului şi a ritmului cardiac. Are în plus şi tehnologie Huawei TruRelax, ce identifică momentele de presiune crescută şi oferă o paletă de exerciţii de respiraţie pentru eliminarea stresului. De asemenea, poate fi conectat ușor la o pereche de căști bluetooth, pentru a asculta muzica preferată, oriunde, oricând.

Oppo Watch

Deşi a fost lansat în luna mai, Oppo Watch este disponibil în România de la mijlocul lunii octombrie. Primul ceas inteligent de la Oppo vine cu procesor Qualcomm Snapdragon Wear 3100 şi sistem de operare Wear OS de la Google. La capitolul tehnologii şi senzori, vine cu senzor geomagnetic, barometric, senzor optic de monitorizare a bătăilor inimii. În ceea ce priveşte sportul, Oppo Watch recunoaşte şi monitorizează activ cele mai cunoscute şi tipuri de antrenament, chiar şi mersul pe bicicletă şi înotul.

Performanţă, eleganţă şi depăşirea oricăror bariere – acestea sunt cuvintele cheie atunci când ne referim la lansările lunii octombrie. Acest lucru ne face să aşteptăm cu nerăbdare lansările următoare.

Echipa ThePhoneGeeks, EuroGsm

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă