7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechTop 5 consumabile pe care trebuie să le schimbi la Fordul tău...

Top 5 consumabile pe care trebuie să le schimbi la Fordul tău în toamna aceasta

sursa foto: https://pixabay.com/en/car-ford-automobile-transportation-1665825/

 

Atunci când vine vorba de întreținerea autoturismului pe care îl conduci și de prelungirea vieții acestuia, un rol extrem de important îl joacă frecvența cu care obișnuiești să îi schimbi consumabilele. Cu cât vei întârzia mai mult aceste schimburi, cu atât vei expune mașina la defecțiuni care pot apărea mai des. Cel mai important este să te preocupi de înlocuirea consumabilelor la trecerea într-un anotimp nou, pentru că modificarea temperaturilor și factorii externi influențează ce se întâmplă sub capota mașinii tale. Ești pe cale să afli care sunt cele mai importante consumabile de care ar trebui să te ocupi în acest sezon, pentru ca drumurile tale la volan să fie lipsite de evenimente nefericite.

 

1. Uleiul de motor
 

Motorul mașinii tale funcționează și datorită lubrifianților, așa că un rol important îl joacă frecvența cu care schimbi uleiul de motor. Producătorii sugerează că acest lichid trebuie înlocuit la 15, 20 sau 30.000 de kilometri, însă prețul accesibil al uleiului de motor nu te va împiedica să îl schimbi la fiecare 10.000 de kilometri, mai ales dacă ții la mașina ta.

 

2. Filtrul de ulei
 

Dacă faci schimbul de ulei, îți recomandăm să te preocupi și de înlocuirea filtrului de ulei. Prețul unui filtru nou este de aproximativ 30 de lei, iar procesul de înlocuire este unul foarte simplu, așa că nu ai niciun motiv pentru a întârzia acest schimb.

 

3. Filtrul de aer
 

Extrem de important, mai ales la trecerea de la sezonul cald la cel rece și invers, este filtrul de aer, cel vinovat în cazul în care mașina începe să nu mai tragă ca înainte. Din nefericire, România nu este o țară cu străzi curate, iar asta se poate traduce prin încărcarea filtrelor de aer la toate mașinile care circulă prin țară. Umezeala, poluarea și praful sunt cele care cauzează încărcarea filtrului de aer cu bacterii și particule diverse, ceea ce va îngreuna funcționarea mașinii în parametri normali.

 

4. Filtru de polen
 

Că tot suntem la capitolul „filtre”, să nu uităm de unul dintre cele mai importante dintre ele, care, dacă ajunge să se încarce, îți poate afecta sănătatea ta și a celorlalți pasageri. Filtrul de polen se poate încărca din cauza umezelii din atmosferă și a particulelor de praf, ceea ce creează un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare pentru sistemul respirator. Toamna aceasta ar fi un prilej ideal pentru a schimba sau curăța filtrul de polen al mașinii tale.

 

5. Discurile de frână
 

Dacă plăcuțele de frână ale mașinii tale au trecut deja prin 3 înlocuiri, momentul în care va trebui să intervii și asupra discurilor se apropie, mai ales dacă ai fost cu mașina în concediu. Condusul pe serpentine, fără utilizarea frânei de motor, duce la ovalizarea metalului din care sunt fabricate discurile de frână, iar drumurile tale nu vor mai fi efectuate în siguranță.

 

Găsești toate aceste consumabile, dar și multe alte componente auto, online, așa că poți cumpăra piese auto pentru Ford de la ePiesa, care vor ajunge la tine în cel mai scurt timp, mulțumită serviciului de curierat rapid de care vei beneficia. Drumuri bune în toamna aceasta!

Cele mai citite

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!

Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igiena și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Există anumite situații în care acest aspect...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă