10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechTop 5 gadget-uri medicale pentru vacanţă

Top 5 gadget-uri medicale pentru vacanţă

Putem să ne păstrăm relaxarea şi buna dispoziţie în timpul vacanţei cu ajutorul unor gadget-uri care, de pildă, ne indică intensitatea radiaţiilor solare, ne spun dacă pielea este acoperită uniform cu cremă de protecție, analizând anumite zone de piele, sau ne avertizează în privinţa riscului de înec.

 

Plasturi anti-radiaţii

Îți poți proteja mai eficient pielea cu plasturii moderni de monitorizare a expunerii la soare. Un exemplu îl constituie plasturii de la L’Oréal. În 2016, compania a introdus un plasture pentru măsurarea expunerii la soare și alertarea utilizatorului atunci când urmează să sufere arsuri solare. Potrivit ehealthromania.ro, aplicația produce alerte, iar plasturele își schimbă culoarea pentru a proteja împotriva
cancerului de piele. L’Oréal My UV Patch funcționează împreună cu o aplicație de mobil pentru a monitoriza expunerea la radiații solare și pentru a proteja pielea. Recent, compania a lansat și varianta mult mai mică, ce poate fi plasată chiar pe haine sau pe unghie UV Sense.

 

Brăţara care îţi spune când să te hidratezi

Aportul optim de lichide vara, mai ales la plajă, este absolut esenţial pentru a preveni deshidratarea. În timp ce soluția cea mai simplă este să consumi multe lichide și să ai mereu apă la tine, tehnologia e aici pentru a te ajuta suplimentar.

Sistemul LVL, disponibil din vara anului 2018, este o brățară de monitorizare a nivelului de hidratare, care măsoară hidratarea, ritmul cardiac și activitatea fizică. În plus, indică necesarul de lichide al organismului în funcție de anumiți parametri și utilizează lumina infraroșie pentru a măsura apa din sânge.

 

Gadget-ul care te protejează de înec

 

Astfel de sisteme tehnologice pot schimba conceptul de prim-ajutor în caz de înec. Un grup de specialiști în domeniul siguranței acvatice a dezvoltat dispozitivul iSwimband, care poate fi purtat cu ușurință. Senzorii sunt purtați la încheietura mâinii sau la nivelul capului, atașați de ochelarii speciali pentru înot. Sistemul vine împreună cu o aplicație gratuită, care va porni o alarmă pe dispozitivul ales după ce sistemul este scufundat timp de 20 de secunde, fiind extrem de util mai ales pentru cei mici.

 

Senzor de gluten

 

Dacă aveți anumite alergii alimentare, adesea în vacanţe este dificil de verificat concret ca alimentele consumate să nu conţină alergenii repectivi, fie că vorbim de alergia la arahide, gluten sau de intoleranța la lactoză. Senzorii speciali pentru detectarea acestor alergeni pot face diferența. Senzorul de gluten Nima a fost introdus în 2016, fiind util pentru persoanele cu alergie la această substanţă. Dispozitivul portabil poate analiza o mică probă de hrană în doar două minute, indicând dacă alimentele conțin gluten sau nu.

Sfaturi dermatologice, la un click distanţă

 

Iritații pe piele? Poate fi vorba de o mușcătură de insectă sau de o alergie. Tehnologia te poate ajuta să le diferențiezi și să afli exact cauza. Există diferite sisteme, majoritatea de telemedicină, care te ajută să fotografiezi cu precizie zona de piele și să transmiți imaginile în timp real, pentru a fi analizate, iar un astfel de exemplu ar fi First Derm.

 

PREVENȚIE

5 sfaturi suplimentare 

  
Protejează-te de radiațiile ultraviolete, folosind cremă de protecție solară din abundență şi evitând expunerea prelungită la soare.

  
Consumă multe lichide și evită alcoolul şi cofeina în exces.

  
Nu te aventura în mare dacă nu știi să înoți și nu lăsa copiii nesupravegheați în apă.

  
Consumă alimente proaspete și naturale doar din surse sigure și fii atent la alergeni.

  
Folosește repelente pentru a proteja de insecte întreaga familie.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă