21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechTot ce trebuie să știi despre boxele pasive

Tot ce trebuie să știi despre boxele pasive

Persoanele pasionate de muzică vor să aibă mereu parte de cele mai bune efecte sonore și de cea mai bună calitate în ceea ce privește sunetul. De foarte multe ori, sunt puse în situația de a alege între un sistem cu boxe pasive și unul cu boxe active, boxele audio fiind poate cele mai importante elemente ce compun un sistem.

Cumpărătorii știu acest lucru. De asemenea, mai știu și faptul că au nevoie de echipamente de sonorizare alese în funcție de tipul sursei. O boxă pasivă poate fi folosită în combinație cu o claviatură, un DJ, un microfon sau o chitară, în funcție de numărul de semnale pe care va trebui să le amplifice.

Prin urmare, persoanele care caută boxe eficiente, pentru sonorizarea unui eveniment de dimensiuni medii sau mari, pot oricând opta pentru boxe pasive care, deși au nevoie de alte echipamente suplimentare pentru a funcționa, oferă un sunet de înaltă calitate, care ajunge ușor la întreaga audiență.

Avantajele unui sistem cu boxe pasive

Comparativ cu o boxă activă, o boxă pasivă nu are stație pentru amplificare încorporată și va avea nevoie de achiziționarea separată a unui amplificator, fapt ce conduce la obținerea unui sunet mai de calitate. De asemenea, procesul de întreținere este foarte simplu și, dacă unul dintre difuzoare sau chiar amplificatorul se strică, pot fi trimise în service sau pot fi ușor înlocuite.

Dintre avantajele unui sistem cu boxe pasive se pot menționa:

  • Pentru că difuzoarele pasive și amplificatoarele folosite sunt două unități separate, pot fi îmbunătățite pentru o funcționare optimă mult mai ușor. Poate fi folosit un amplificator cu 4 canale care să fie redat doar de 2 boxe pasive. Atunci când evenimentul o impune, pot fi adăugate în sistem și alte difuzoare suplimentare. Trebuie doar să fie potrivite setările de putere și de impedanță și să se facă upgrade-ul.
  • Se pot îmbunătăți separat atât amplificatorul, cât și difuzoarele, fără să fie înlocuit întreg sistemul de sunet.
  • Difuzoarele pasive sunt mult mai ușoare datorită faptului că nu au amplificatoare în boxe. Lucrul acesta înseamnă că sunt mult mai facil de instalat și de ridicat, iar acest lucru le face perfecte pentru trupele care merg în turnee.
  • Atunci când sistemul se strică, repararea acestuia se va face foarte ușor. În cazul în care s-a defectat amplificatorul, poate fi înlocuit cu ușurință, iar atunci când difuzoarele încep să dea semne de slăbiciune, pot fi înlocuite cu alte difuzoare sau trimise în service.
  • După ce boxele sunt amplasate în locul dorit, pot fi schimbate ușor setările, astfel încât sunetul obținut să fie cât mai de calitate.

Folosirea unui sistem cu boxe pasive profesionale implică o serie de cunoștințe tehnice. Fiecare pasionat de muzică bună ar trebui să înțeleagă astfel termenii specifici și să poată face corect setările de putere și de impedanță.

Dezavantajele unui sistem cu boxe pasive

Pentru persoanele care nu au cunoștințe tehnice, alegerea celui mai bun amplificator pentru difuzoarele cumpărate poate reprezenta o problemă. Atunci când apar confuzii, un specialist va fi mereu gata să răspundă la toate întrebările și tot ce trebuie să facă utilizatorul este să apeleze la serviciul de relații cu clienții al magazinului din care cumpără boxele.

În cazul în care sunt folosite foarte multe boxe pasive într-o singură locație sunt mai multe șanse ca semnalul să se piardă. Această situație apare în momentul în care distanța existentă între amplificator și difuzoare este mai mare de 5.5 metri. Configurația realizată cu fire standard va avea impact negativ asupra funcționării sistemului, fiind astfel recomandate cablurile de foarte bună calitate pentru o funcționare corectă.

Sound Stil – magazinul online dedicat celor pasionați de sunet de calitate

Sound Stil este una dintre cele mai mari companii din România care comercializează echipamente de sunet de o calitate superioară, ce provin de la producători consacrați. Acestea sunt disponibile în magazinul online soundstil.ro unde, de asemenea, se găsesc și alte produse destinate celor pasionați de muzică – chitare, acordeoane, microfoane, căști profesionale etc.

În catalogul de produse al companiei se găsesc boxe pasive de înaltă calitate, la un preț avantajos. În situația în care nu se poate lua o hotărâre cu privire la modelul dorit, consultanții Sound Stil ajută clientul oferindu-i toate informațiile necesare, astfel încât pasiunea pentru muzică de calitate să fie susținută corespunzător.

 

Cele mai citite

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...
Ultima oră
Pe aceeași temă