Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Ucraina a doborât o dronă a Rusiei, în valoare de circa un milion de dolari

Armata Ucrainei a anunțat că a doborât o dronă a Rusiei, de fabricație israeliană, în valoare de circa un milion de dolari SUA.

Mihai Diac 0 comentarii

„Pe 5 aprilie, unul dintre detașamentele noastre care țin linia de apărare spre direcția Svitlodarsk, a doborât o dronă Zastava BirdEye 400", a anunțat, pe internet, comandamentul armatei ucrainene.

Ucraina susține că Rusia deține acest model de dronă, proiectat în Israel, încă din anul 2012. Aeronava doborâtă a fost predată de militarii ucraineni unei unități specializate în decodarea informațiilor înregistrate la bordul acesteia.

Drona model BirdEye 400 are o autonomie de zbor de 80 de minute și o rază de acțiune de 15 kilometri.

Aeronava a fost doborâtă într-o zonă a Ucrainei în care se înregistrează confruntări între trupele guvernului legitim de la Kiev și separatiștii rusofoni, sprijiniți de regimul de la Moscova.

 

Comentarii

loading...