11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechUn nou serviciu instituit de Comisia Europeană în lupta cu noul coronavius

Un nou serviciu instituit de Comisia Europeană în lupta cu noul coronavius

Prin serviciul de interoperabilitate Comisia Europeană și-a propus să exploateze potențialul de întrerupere a lanțului de infectare cu Covid-19 cu ajutor aplicațiilor mobile de avertizare și de depistare a contacților apropiați.

Majoritatea statelor membre au lansat sau prevăd să lanseze o aplicație națională de depistare a contacților și de avertizare. Instituirea de către Comisie a pasarelei de interoperabilitate respectă acordul statelor membre cu privire la specificațiile tehnice, pentru a oferi o soluție europeană care să asigure schimburi de informații sigure între serverele back-end ale aplicațiilor naționale de depistare a contacților și de avertizare, pe baza unei arhitecturi descentralizate.

„În contextul în care numărul de cazuri este din nou în creștere, aplicațiile pot completa alte măsuri, cum ar fi testarea sporită și depistarea manuală a contacților. Dacă sunt utilizate pe o scară suficient de largă, acestea ne pot ajuta să întrerupem lanțurile de transmisie. Vom continua să luptăm pe toate fronturile împotriva pandemiei.”, a anunțat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Pasarela de interoperabilitate conectează aproape toate aplicațiile de acest tip lansate în UE și este o infrastructură digitală care asigură comunicarea de informații între serverele back-end ale aplicațiilor naționale și va garanta faptul că aceste aplicații vor funcționa fără probleme și la nivel transfrontalier.

Utilizatorii vor trebui să instaleze o singură aplicație și vor putea, în continuare, să raporteze un test pozitiv sau să primească o alertă, chiar și atunci când călătoresc în străinătate.

Pasarela va primi și va transmite în mod eficace identificatorii arbitrari între aplicațiile naționale pentru a reduce la minimum cantitatea de date transferate și a reduce, astfel, consumul de date al utilizatorilor. Pasarela nu va trata nicio altă informație în afară de cheile arbitrare, generate de aplicațiile naționale.

Informațiile care fac obiectul schimburilor sunt pseudonimizate, criptate, reduse la minimum și stocate numai atât timp cât este necesar pentru depistarea infecțiilor.

Pasarela nu permite identificarea persoanelor fizice și a fost concepută și creată de T-Systems și SAP pentru a fi exploatată de centrul de date al Comisiei din Luxemburg. După testare, aceasta va începe să fie operațională în luna octombrie.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă