Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: www.japantimes.co.jp

Foto: www.japantimes.co.jp

Un program de fitness a dezvăluit poziția unor baze militare secrete ale SUA

Un program de fitness care se poate instala pe telefonul mobil a permis localizarea unor baze militare americane din întreaga lume. a căror poziție era secretă, informează presa internațională.

Mihai Diac 0 comentarii

Programul denumit Strava memorează poziția persoanelor care fac fitness în timpul lor liber. Dar dacă aceste persoane sunt angajate la o bază militară, hărțile pot sugera poziția bazelor militare, chiar dacă această poziție este secretă.

Astfel, pe hărțile care indică traseele de fitness din anul 2017 se pot observa locații militare americane din Afganistan, Somalia și Siria, baze militare ale Rusiei în Ucraina, o bază secretă de rachete în Taiwan, precum și o bază a NSA în Hawaii, informează site-ul thehackernews.com.

În Afganistan, unele poziții militare americane care au fost dezvăluite ar fi de tipul "Forward Operating Bases" (FOB) - chiar în apropierea teritoriilor controlate de talibani.

În replică la aceste informații, Pentagonul a reacţionat, recunoscând că "această recentă divulgare a unor date sensibile este preocupantă".

La rândul lor, programatorii aplicației Strava îi sfătuiesc acum pe militari să-şi dezactiveze funcţia de geolocalizare ("tracking") de pe telefonul mobil, atunci când fac fitness.

Comentarii

loading...