Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ungaria, atacată din Rusia, China și Vietnam

Ungaria, atacată din Rusia, China și Vietnam

Ungaria a fost ținta unor atacuri cibernetice care au vizat servicii bancare și de telecomunicații.

Petronel Tudor 0 comentarii

Ungaria a fost ținta unor puternice atacuri cibernetice lansate joi de pe servere aflate în Rusia, China și Vietnam, au transmis reprezentanți ai băncilor și operatorilor de telecomunicați.

Atacurile au fost lansate de hackeri care au încercat să paralizeze sistemele informatice bancare și de telecomunicați prin inundarea cu un volum mare de trafic.

„Acesta a fost unul dintre cele mai puternice atacuri de hacking produs vreodată în Ungaria, atât ca mărime cât şi în privinţa complexităţii. Hackeri ruşi, chinezi şi vietnamezi au încercat să lanseze un atac de acest tip împotriva instituţiilor financiare ungare, dar au încercat să suprasolicite şi reţelele Magyar Telekom.”, au precizat reprezentanții firmei de telecomunicați, citați de Reuters.

Chiar dacă hackerii au reușit să afecteze serviciile unora dintre băncile din Ungaria și să blocheze telecomunicațiile în anumite zone aglomerate din capitala Budapesta, în cele din urmă specialiștii IT ai companiilor vizate au reușit să respingă atacurile cibernetice lansate în valuri.

Comentarii

loading...