13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechUniversitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară scoate la concurs 5.400 de...

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară scoate la concurs 5.400 de locuri

Înscrierile la cele 7 facultăți ale Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) se pot face online între 1-23 Iulie 2021 pe www.usamv.ro/admitere.    

Conform unui comunicat al USAMV, conducerea universității a stabilit 62 de programe de studii de viitor, în cele 7 facultăți, situate în două campusuri verzi de 50 ha.

Anul digitalizării și ai biotehnologiilor, adaptate cerințelor pieții

Anul universitar 2021 se anunță a fi la USAMV, unul al digitalizării și al formării profesionale pentru “agricultura de precizie, digitalizarea, biotehnologiile moderne și tehnologiile ecologice în cultura plantelor și creșterea animalelor.” Acestea sunt “armele” puse la dispoziția tinerilor, într-o lume în schimbare.

Începând de mâine, absolvenții de liceu se pot înscrie la facultățile de Agricultură, Horticultură, Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Medicină Veterinară, Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Biotehnologii, Management și Dezvoltare Rurală.

Universitatea garantează că după finalizarea studiilor, fiecare absolvent va putea găsi un loc de muncă.

Câmpuri experimentale, clinici, laboratoare și centre de cercetare

Studenții vor beneficia de practică în câmpuri experimentale,  clinici, laboratoare și centre de cercetare. La dispoziția lor sunt stațiunile moderne de cercetare-dezvoltare: Pietroasa pentru viticultură și vinificație, Istrița pentru pomicultură și producerea materialului săditor și Moara Domnească pentru cultura plantelor de câmp și creșterea animalelor.

Studenții se vor putea înscrie și în Centrul Cultural ExTerra Aurum și în Clubul Sportiv Agronomia. “Ca student european vei participa la mobilități prin Programul Erasmus+ la oricare din cele peste 170 de universități și instituții partenere și vei fi susținut de către universitate prin burse speciale, în toate demersurile tale,” declară sursele universitare.

 

Pagina de facebook oferă ai instituției oferă un chat pentru întrebări și răspunsuri. Toate în perioada 5 – 8 iulie, de la ora 14.00!

Abilități valoroase pentru a asigura tinerilor un start de succes în carieră

“Îți suntem alături din prima zi și te pregătim pentru angajare sau pentru a deveni antreprenor, prin activități de orientare în carieră, consiliere vocațională și antreprenorială, cursuri de perfecționare etc. Prin tot ceea ce facem ne asigurăm să absolvenții noștri bine pregătiți și ambițioși vor păși în următoarea etapă a vieții lor, cu încredere într-o carieră de succes”, mai spune conducerea USAMV.

USAMVJobs.ro este doar unul din instrumentele prin care studenții, absolvenții și angajatorii pot interacționa direct.

Când încep înscrierile?

Înscrierile pentru concursul de admitere online la toate cele șapte facultăți ale Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București), vor începe din data de 5 iulie 2021 pentru toate programele de studii universitare de licență, și din data de 28 iunie 2021 pentru programele de master.

La programele în limbile engleză și franceză de la Facultatea de Medicină Veterinară, înscrierile încep din data de 1 iulie 2021.

Sunt pregătite peste 5400 de locuri, din care 2312 de locuri la buget, fiind disponibile la cele șapte facultăți ale USAMV București, pentru studii universitare de licență și master.

Admiterea la Studii Universitare de LICENȚĂ

Perioada de înscriere:

– 5-23 iulie programele de studii organizate de Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală.     
– 5-21 iulie programul de studii Medicină Veterinară – Facultatea de Medicină Veterinară
– 1-16 iulie programul de studii Medicină Veterinară – Facultatea de Medicină Veterinară (engleză/franceză)

Criteriile de admitere:

– pentru programele de la Facultatea de Agricultură, Horticultură, Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Biotehnologii, Management și Dezvoltare Rurală sunt:

– 70% media de la bacalaureat
– 30% nota/media aritmetică la alegerea candidatului la una din probele de la bacalaureat: limba română/ limba maternă; matematică; chimie; biologie; geografie.

– pentru programul de studii de la Facultatea de Medicină Veterinară sunt:

– 50% nota obținută la proba scrisă, susținută online
– 50% media de la bacalaureat

Admiterea la Studii Universitare de MASTER

Perioada de înscriere:

–          28 iunie – 17 iulie, pentru toate programele de studii organizate în cele șapte facultăți din cadrul USAMV București

Criteriile de admitere:

–          10% notă obținută la proba scrisă (eseu)/online

–          90% media anilor de studii de licență

Admiterea la Studii Universitare de DOCTORAT

Perioada de înscriere:

–          6-17 septembrie

Criteriile de admitere:
– examen competențe lingvistice
– examen oral

Detalierea numărului de locuri, pe programe de studii şi domenii, precum și alte informaţii privind Admiterea 2021 se găsesc la adresa: www.usamv.ro/admitere.

“Keep in touch Facebook USAMV București” este mesajul de întâmpinare a noilor studenți, conform paginii de pe principala rețea de socializare.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă