13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechUniversitatea „Lucian Blaga" din Sibiu a câştigat Marele Premiu la Salonul Internaţional...

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a câştigat Marele Premiu la Salonul Internaţional de Invenţii de la Iaşi EUROINVENT 2018

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost prezentă în perioada 17-19 mai 2018 la Salonul Internaţional de Invenţii de la Iaşi, EUROINVENT 2018, eveniment desfăşurat la Palatul Culturii din Iaşi. Salonul Internaţional de Inventică EUROINVENT de la Iaşi este considerat de specialişti cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei. Salonul este organizat anual de Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Forumul Inventatorilor Români din Iaşi, Europe Direct Iaşi, sub egida IFIA (International Federation of Inventors Associations), WIIPA (World Invention Intellectual Property Associations) sub înaltul patronaj al Ministerului Cercetării şi Inovării din Romănia. În anul 2018 la EUROINVENT Iaşi au participat inventatori şi cercetători din 34 de ţări, care au prezentat 572 de invenţii şi proiecte de cercetare iar numărul de vizitatori a fost de 7000. Dintre invenţiile prezentate 48% au fost din afara României şi 52% din România.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost reprezentată la EUROINVENT 2018 de o delegaţie condusă de Prof. univ. dr. Habil. Mihail Aurel Țîțu (director Centrul Regional OSIM pentru Promovarea Protecţiei Proprietăţii Industriale de la Sibiu – Centrul European PatLib din Sibiu al OSIM-EPO). Au participat în cadrul delegaţiei inventatori ai brevetelor de invenţie prezentate la Salon şi anume şef Lucrări dr. medic primar Alexandru SABĂU, Dr. Ec. Ilie BANU, Dipl. Ing. Adrian BOGORIN-PREDESCU, dar şi 17 studenţi de la Specializările Tehnologia Construcţiilor de Ma?ini ?i Ingineria Transportului şi Traficului din cadrul Facultă?ii de Inginerie de la Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu din anul 3 şi anul 4 de studii. Au fost prezentate Juriului internaţional (http://www.euroinvent.org/committees/jury/) 10 invenţii, titular Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, două Prototipuri funţionale din domeniul medical (inventatori Acad. Prof. univ. dr. medic primar Dan SABĂU şi Lector univ. dr. medic primar Alexandru Sabău) şi un Prototip funcţional al invenţiei “Scaun pentru lucru la PC cu principiu activ de destindere a coloanei vertebrale”. Au fost prezentate efectiv două produse de tip alimentar (invenţii) şi anume “SANTE ROUGE, produs natural alimentar pe bază de ardei roşu dulce, zahăr şi acid acetic” şi “Produs natural alimentar, dietetic din flori de soc” inventatorii fiind IANCU Maria Lidia, BENEA Lidia, BENEA Daniela Debora şi MAIER Alexandru Maria. Inventatorii care au conceput brevetele de invenţie, titular Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, prezentate la EUROINVENT 2018 sunt de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea din Pite?ti, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Continental Automotive Systems SRL Sibiu, thyssenkrupp Bilstein SA Sibiu: OANCEA Rodica Simona, DRĂGHICI Olga, IANCU Maria Lidia, BENEA Lidia, BENEA Daniela Debora, MAIER Alexandra Maria, BONDREA Ioan, OPREAN Constantin, MĂRGINEAN Ion, MOLDOVAN Alexandru Marcel, BOGORIN-PREDESCU Adrian, CIOARĂ Gheorghe Romeo, DAN Ioan, Szekely Valentin-Gabriel, POLLNER Cosmina Andreea, IOSIF Mihail, SABĂU Dan, SABĂU Alexandru Dan şi ŢÎ?U Aurel Mihail. Invenţiile prezentate efectiv la Salon sunt cele care au intrat efectiv în concurs şi au fost recompensate cu patru medalii de AUR, două medalii de ARGINT, Certificat de Participare fără medalie, dar şi Premii Speciale (toate acestea sunt decise de Juriul Internaţional): Premiul Special al TISIAS Canada (Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills), Premiul Special MyRIS (Malaysian Research & Innovation Society), Premiul Special INVENTARIUM SCIENCE Portugalia, Premiul Special al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din IRAK, Premiul Special al Universităţii Politehnica din Bucureşti, Premiul Special al Korea University Invention Association.

S-au făcut zece nominalizări pentru Marele Premiu al Salonului EUROINVENT 2018.

După deliberări Juriul Internaţional a decis acordarea Marelui Premiu al Salonului EUROINVENT 2018 Universităţii “Lucian Blaga din Sibiu” pentru invenţia prezentată sub formă de prototip funcţional “Scaun pentru lucru la PC cu principiu activ de destindere a coloanei vertebrale”, titularul invenţiei Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, inventatori fiind BONDREA Ioan, ȚÎȚU Aurel Mihail, OPREAN Constantin, MĂRGINEAN Ion, MOLDOVAN Alexandru Marcel, BOGORIN-PREDESCU Adrian.

Trofeul şi Diploma de Excelenţă pentru Marele Premiul al Salonului Internaţional EUROINVENT 2018 Iaşi decernat Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu a fost primit de delegaţia Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu în prim plan fiind cei 17 studenţi participanţi de la Facultatea de Inginerie, Specializările Tehnologia Construcţiilor de Maşini şi Ingineria Transportului şi Traficului anii de studiu 3 şi 4.

Cei 17 studenţi ai universităţii sibiene au prezentat, în echipe, alături de inventatorii prezenţi, invenţiile Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu şi au fost recompensaţi de către cei abilitaţi cu Certificate de participare şi cu Diplome de excelenţă pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunea şi activităţile pe parcursul desfăşurării Salonului în cadrul Standului Universităţii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu. Juriul Internaţional şi organizatorii au felicitat public delegaţia Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu pentru profesionalism, organizare, competenţă în cercetare şi perseverenţă. Delegaţia Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu a fost cea mai numeroasă delegaţie dintre cele participante şi a numărat 25 de persoane.

„Noi cei care am participat la acest concurs internaţional de la Iaşi, împreună cu cei 17 studenţi pasionaţi de inventică care au parcurs toate activităţile teoretice şi practice ale “Cercului Ştiinţific de Proprietate Intelectuală de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – Cercul Ştiinţific PatLib Sibiu” (cercul ştiinţific este desfăşurat din 4 iulie 2016 cu sprijinul, suportul logistic şi ştiinţific al OSIM Bucureşti lucru care conduce la un Respect şi Recunoştinţă din partea noastră), ne-am aflat pe primul loc pe podiumul celor laureaţi şi am adus acasă “Marele Premiu al Salonului Internaţional de Invenţii EUROINVENT 2018” (EUROINVENT 2018 GRAND PRIZE), promovând astfel într-un mediu extrem de elevat imaginea Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu”, au precizat reprezentanții universității sibiene.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă