9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialFă-ți temele, află câteva rețete delicioase numai bune de luat chiar și...

Fă-ți temele, află câteva rețete delicioase numai bune de luat chiar și la școală! (P)

Vacanța e pe încheiate, concediul pe terminate. Știm, astea nu-s vești tocmai plăcute însă, vestea bună e că se mai animează orașele cu zumzetele micilor școlari, mereu matinali, cu ghiozdanele lor colorate, în drumul spre școală.

Și, chiar dacă n-ai refuza încă o zi de plajă, cine spune că n-au mai rămas weekend-uri cu soare? Te mai poți rupe de oraș pe final de săptămână și poți lua o mini-vacanță de două zile oricând vei vrea să-ți aduni gândurile.

Dar, destul cu melancolia de după vacanță. Am venit cu vești bune, tocmai de la Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka și finalistul cunoscutului show MasterChef.

Astăzi, Chef Liviu  Balint te învață să prepari trei rețete delicioase cu șprot, în mai puțin de 5 minute. Sună bine?

Pentru că n-ai mereu timp să stai la gătit, pentru că poate vrei să-l înveți pe cel mic cum să se hrănească sănătos sau, pentru că pur și simplu șprotul este un pește delicios care nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Putem să-ți înșirăm zeci de motive pentru care am glorifica acest preparat minunat dar, ne-am gândit că e mai bine să-ți vorbim despre ingredientele magice și despre rețetele de lins pe degete.

Sandwich cu șprot și rucola

Asta este cea mai simplă rețetă. Îți trebuie doar ingredientele potrivite. Pe primul loc nominalizăm la premiul pentru cel mai sățios ingredient: Eva Șprot în ulei Vegetal. Alături de colegii lui de scenă, o baghetă de pâine neagră cu semințe și mereu proaspăta rucola, vor aduce sandvișul la rang de artă. Unde mai pui că se prepară într-un timp record și poate fi gustarea care-ți dă energie cât pentru o zi întreagă!

Salată cu șprot și brânză cu mucegai.

E timpul să-ți lași simțurile în voia aromelor. Eva Șprot în Ulei Vegetal alături de brânza ta preferată cu mucegai și câteva picături de ulei de măsline îndrăgostite de zeama de lămâie, îți vor alinta pofta de delicatese. Gustarea aceasta e bună pentru serile târzii și se servește neaparat alături de un pahar cu vin alb. Poți să o numești simplu, ”răsfățul de seară”.

Șprot cu roșii cherry și valeriană

Pentru că zilele gri au nevoie de puțină culoare, încearcă o salată cu gust de sărbătoare! Ai nevoie de doar trei ingrediente: Eva Șprot în sos tomat, câteva roșii cherry și o mână de valeriană. Zeama de lămâie este opțională. Cele trei ingrediente se îndrăgostesc unele de altele într-un castron, iar tu te vei îndrăgosti de întreaga salată, mai apoi, în farfurie.

Și, uite așa ai învățat cum să mănânci sănătos fără să reinventezi bucătăria moleculară. Iar noi îți urăm încă de pe-acum poftă bună!

Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

Se schimbă legea creditelor. Dobânzile nu pot fi mai mult decât dublul sumei împrumutate

Legea care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nonbancare și limitează creanțele pe care le solicită recuperatorii a fost votată azi în plenul Camerei...
Ultima oră
Pe aceeași temă