Gurmanderii de weekend: Un bistro urban cu meniu creativ

Situat la parterul clădirii America House din Piaţa Victoriei, Gram Bistro surprinde plăcut imediat ce îi treci pragul, cu amenajarea urban-naturală și atmosferă foarte plăcută și prietenoasă – pentru un restaurant dintr-o clădire de birouri.

Online 0 comentarii

Situat la parterul clădirii America House din Piaţa Victoriei, Gram Bistro surprinde plăcut imediat ce îi treci pragul, cu amenajarea urban-naturală și atmosferă foarte plăcută și prietenoasă – pentru un restaurant dintr-o clădire de birouri.

Atrag atenția, în primul rând, foișorul central cu masa rotundă de 12 persoane, rândurile de lemne frumos ordonate pe un perete și copacul de la bar, în timp ce corpurile de iluminat moderne și expoziția de tablouri completează frumos decorul. Iar terasa e exact locul acela de vară, șic, „cu orașul în față“, unde să-ți savurezi croissantul și să-ți bei cafeaua.

V-am recomanda Gram atât pentru un breakfast bun, sănătos, dar și pentru prânz, pentru o ieșire în doi sau în grupuri cu prietenii spre seară pentru că este destul de adaptabil pentru toate momentele zilei și pentru diverse ocazii de consum având în vedere și meniul nu foarte mare, dar variat.

Dimineața, în timpul săptămânii, și toată ziua în week-end, sunt disponibile preparate de mic dejun, de la chec cu fructe şi prăjiturele făcute casă, granola și până la omleta Gram cu somon afumat şi avocado toast cu ou de prepeliţă prăjit. Iar meniul zilei, diferit în fiecare zi de luni până vineri, de la 12.00 la 14.30-15.00 are supă și fel principal cu garnitură la 25 de lei.

Lista de băuturi continuă linia bucătăriei, cu accent pe produse home made, naturale, cu multe limonade, o cătinadă  interesantă (15 lei), fresh-uri şi smoothie-uri, ceaiuri şi cafele.

Pe lângă acestea, o selecţie de beri artizanale (12-15 lei), vinuri româneşti atent alese (13-17 lei paharul), diverse tării şi single malts din cele cinci regiuni tradiţionale ale Scoţiei.

La cocktail-uri, poți alege Freestyle by Gram (25 de lei), pe care ți-l poți personaliza, alegând din peste 30 de ingrediente, iar barmanul ţi-l face exact pe pofta ta. 

Servirea este bună, prietenoasă. Așadar, un loc pe care l-am inclus pe lista celor în care revenim cu plăcere atât pentru atmosferă, cât și pentru că avem ce alege din meniu.

Recomandări „Comfort food“ din bucătăriile internaţionale

- Brie pane în crustă panko, cu piure de roșii uscate și dulceață de ceapă caramelizată pregătită în casă (28 lei)

- Salata cu pulpă de raţă confiată, care vine cu o îmbinare interesantă, subtilă de ingrediente şi arome asiatice (35 lei)

- Pastele carbonara, care pot fi pregătite şi după rețeta originală italiană, doar cu ou (25 lei)

- Quesadilla de pui, reinventată cu arome orientale (28 lei)

- Burger cu file de ton și avocado alături de chips de cartofi dulci - 42 lei

- Coaste de porc marinate în casă - 36 lei

- Souffle de ciocolată - 15 lei  

- Chiar și platourile de bruschete au câteva toppinguri frumos combinate; interesant e că poți alege patru din mai multe variante la prețul de 20 lei. Iată și câteva exemple: creveţi, spumă de avocado şi lime;  ricotta, căpşuni şi seminţe de dovleac; avocado, roşii uscate şi muguri de pin traşi la tigaie etc.

Adriana Popescu

Mihai Scarlat

Adresa:
Bd. Titulescu, nr. 4 - 8

Tel. 0723.333.509 

www.grambistro.ro 

www facebook.com/grambistro

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...