8.5 C
București
duminică, 24 martie 2024
AcasăSpecialStudenții, profesorii și medicii sunt invitați să facă studii despre bere. Pot...

Studenții, profesorii și medicii sunt invitați să facă studii despre bere. Pot câștiga burse de peste 150.000 de lei

Studenții și tinerii cercetători sunt invitați să elaboreze studii despre bere, în urma cărora ar putea câștiga burse în valoare totală de 150.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă emis joi, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție anunță deschiderea celei de-a șaptea ediții a programului de burse pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Programul se adresează pasionaților de cercetare, care își pot depune proiectele până pe 15 aprilie 2018.

Valoarea totală a burselor acordate este de 150.000 de lei.

În program se pot înscrie studenți aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România. De asemenea, programul se adresează și cadrelor medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadrelor didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.   

Studenții aplicanți trebuie să aibă un coordonator de proiect care să provină dintr-o instituție de învățământ superior sau dintr-un centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific.

Aplicanții cadre medicale pot depune proiectul în nume propriu sau ca echipă de medici, fără un coordonator de proiect.  

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă