10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSfaturi utile de amenajare a unui dormitor mic (P)

Sfaturi utile de amenajare a unui dormitor mic (P)

Amenajarea si decorarea unui apartament mic poate fi o provocare, dar folosind o paletă de culori potrivită, un sistem de iluminare corespunzător și inteligent și piese de mobilier dispuse corect în spațiu, vei rezolva cu ușurință și stil această misiune. 

3 secrete ale amenajării dormitoarelor mici 

Lumina 
Alegerea surselor de lumină potrivite au un mare efect asupra senzației de mărire a spațiului. Lumina moale, care provine de direcții diferite estompează marginile de cameră. Sfat util: folosește corpuri de iluminat în nuanțe mate și cu becuri de putere mică pentru a crea o ambianță care să favorizeze calmul. 

Culorile 
Utilizează o paletă de culori calde. Dacă păstrezi aceleași tonuri pentru pereți, mobilier și lenjerie, dormitorul va parea mai mare. Liniile dintre diferitele elemente vor fi difuze, astfel ca ochiul va privi camera în ansamblu. Pentru a adăuga puțină culoare, adaugă un obiect într-o culoarea contrastantă, cum ar fi o ramă foto. 

Mobilierul 
Cu ajutorul unui birou mic așezat lângă pat va avea dublu rol. Nu numai că poate fi folosit pe post de noptieră, dar cu un scaun potrivit se transformă într-o suprafață de lucru. Caută printre modelele de scaune de birou ieftine pe cel care se potrivește cu restul elementelor de design.

Așezarea pe verticală, cea mai potrivită alegere pentru camerele mici 

Valorificarea la maximum a spațiului vertical într-un dormitor mic este un excelent mod de a păstra lucrurile îngrijite și organizate. Rafturi și polițele prinse în perete vor organiza o multitudine de cărți și reviste. La fel, și diverse accesorii precum cutiile, agățate pe tije montabile, vor oferi spațiu suplimentar pentru depozitarea obiectelor diverse. 

De asemenea, coșurile din diverse materiale sunt extrem de versatile și atractive, deoarece adaugă mult spațiu de stocare a obiectelor mici. Un alt plus este că acestea completează practic orice design , așa că distrează-te alegându-le pe cele potrivite. 

Pervazul ferestrei este iarăși un loc care, exploatat corespunzător poate fi folosit ca și spațiu util într-un dormitor mic. Crează iluzia unei camere mai mari, montând draperiile mai sus.

Prinde tijele aproape de tavan pe care agață apoi niște perdele lungi, care să atingă podeaua. O tijă care este mai lungă decât latura ferestrei va da de asemenea senzația unei camere mai încăpătoare. Aranjează perdelele astfel încât acestea să acoperemdoar un pic din tocurile gemului și cât de mult se poate din perete. 

Un truc foarte eficient de care să te folosești constă în folosirea oglinzilor pentru a adăuga profunzime camerei. Datorită capacității lor unice de a acționa ca și ferestre suplimentare, este un accesoriu de nelipsit dintr-un dormitor mic. 

Inspira-te din designurile create pentru dormitoare moderne si da start reamenajarii!

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă