8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialSTUDIU Smart Education: Ce cursuri extrascolare ar alege parintii pentru copiii...

STUDIU Smart Education: Ce cursuri extrascolare ar alege parintii pentru copiii lor si de ce

Un studiu realizat de Smart Education, centru de ateliere de parenting si dezvoltare personala pentru copii, releva opinia parintilor din Romania cu privire la programele educative extrascolare si la cursurile pentru dezvoltarea personala a copiiilor. Astfel, concluziile ne arata ca:

1. Toti parintii (in procent de 100%) considera ca programele educative extrascolare sunt importante pentru dezvoltarea copilului.

2. Parintii ar alege pentru copiii lor urmatoarele cursuri extrascolare:

Limbi straine, in cel mai ridicat procent (43% dintre parinti), Dezvoltare personala, comunicare, public speaking (42%), Arte (34%).

Cea mai intalnita combinatie de cursuri este aceasta: Dezvoltare personala si limbi straine, votata in procent de 19,8% de catre parinti.

3. Cele mai importante criterii ale parintilor pentru alegerea activitatilor extrascolare pentru copil sunt:

– preferintele copilului; este cel mai important criteriu pentru parinti, criteriu ce a primit un procent de 73%;

– dezvoltarea anumitor abilitati, votat in procent de 59% de catre parinti;

– metoda de predare a fost considerata importanta intr-un procent de 52%.

Mai putin importante pentru parinti sunt recomandarile altor parinti cu privire la anumite cursuri. Doar 6% dintre ei au considerat acest criteriu foarte important si doar 32% dintre ei, important.

4. La intrebarea cati bani sunteti dispusi sa cheltuiti lunar pentru activitati extrascolare si ateliere de dezvoltare personala pentru copil, parintii au raspuns urmatoarele:

26% sunt dispusi sa cheltuiasca peste 500 lei/ luna (cel mai mare procent inregistrat). Asadar, cei mai multi dintre parinti sunt dispusi sa cheltuiasca peste 100 de euro lunar pentru cursuri care dezvolta abilitatile copiilor, in afara cadrului scolar.

Celelalte procente inregistrate:

21% – sunt dispusi sa cheltuiasca maxim 300 lei

19% – sunt dispusi sa cheltuiasca maxim 500 lei

17% – sunt dispusi sa cheltuiasca maxim 400 lei,

17% – sunt dispusi sa cheltuiasca maxim 200 lei

5. La intrebarea ce abilitati ati observat ca si-a dezvoltat copilul dumneavoastra in urma unui curs extrascolar, parintii au raspuns, in ordinea importantei:

incredere in sine, autocunoastere, atentia, capacitatea de concentrare, competitivitatea, rabdare, disciplina, ambitie.

Acest studiu aduce informatii foarte valoroase cu privire modul in care parintii tineri percep educatia copiilor lor, acea educatie suplimentara, in afara cadrului clasic de invatamant. In primul rand, este grozav sa aflam ca absolut toti parintii chestionati considera foarte importante cursurile si atelierele extrascolare pentru dezvoltarea copilului. Mai mult, sunt dispusi sa investeasca un buget semnificativ pentru asta. Parintii inteleg cat de importanta este pentru cei mici invatarea prin joc, precum si dezvoltarea increderii in sine a copilului, alaturi de latura sa creativa.“, spune Corina Tanasiciuc, fondator Smart Education, centru de ateliere pentru dezvoltarea personala a copiiilor.

* Studiul a fost realizat in perioada octombrie – decembrie 2015, pe un esantion de 200 de persoane, parinti cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani. Cea mai mare pondere o au parintii cu varsta intre 30 si 40 de ani, majoritatea femei. Datele au fost obtinute prin intermediul unui chestionar online distribuit prin e-mail si social media.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă