FOTO Stilul nu are măsură: Patricia Luiza Blaj, bloggerița care a reinventat moda plus size

Toate ne visăm cu înălţimea potrivită, cu greutatea perfectă, cu părul fix cum nu îl avem, cu şoldurile mai late sau mai înguste, cu bustul mai generos şi lista poate continua.

Diana Moldoveanu 0 comentarii

Toate ne visăm cu înălţimea potrivită, cu greutatea perfectă, cu părul fix cum nu îl avem, cu şoldurile mai late sau mai înguste, cu bustul mai generos şi lista poate continua. Şi multe dintre femei cred că a atinge această perfecţiune matematică a măsurilor, în combinaţie cu acele trăsături care reprezintă idealul de frumuseţe, ar atrage după sine o imagine ideală. Doar aşa s-ar atinge frumuseţea absolută.

 Însă, în cazul în care mai există cineva care trăieşte această iluzie, breaking news: frumuseţea este relativă. Şi vine, cel mai adesea, din interior. Şi dacă nu credeţi, atunci astăzi avem persoana potrivită care să demonstreze acest lucru.

Patricia Luiza Blaj este din Cluj-Napoca şi are 22 de ani. De câţiva ani semnează articolele de pe blogul de limbă engleză TheOutsiderZ.com. Patricia nu are 90-60-90. Nici nu pare interesată de acest lucru. Ea nu se ascunde însă în spatele unor haine lălâi, negre, care să o „subţieze“.

Nu, Patricia îşi poartă silueta cu mândrie în ţinute care te fac să întorci capul. Înainte de orice, la 22 de ani, Patricia este o lecţie despre ce înseamnă cu adevărat frumuseţea. Ceea ce vedem pe blogul tinerei jurnaliste nu este o imagine construită. Nu sunt shooting-uri semnate de iubitul ei, un fotograf extrem de talentat şi cunoscut în zona de fashion. Ce vedem pe blog, pe Instagram sau pe Facebook este chiar Patricia de zi cu zi. Şi tocmai pentru că a reuşit, la vârsta ei, să atingă o înţelepciune ce le lipseşte multora a devenit o inspiraţie. Ţinutele ei sunt fresh, sunt feminine, sunt îndrăzneţe, sunt sexy. Stilul ei este jucăuş, copilăresc, dar sofisticat şi, în acelaşi timp, accesibil.

Stilul meu... nedefinit!

Ce spune însă Patricia despre stilul ei? „Am un stil total nedefinit. Îmi place foarte mult să mă joc cu stilul meu, cu hainele, să încerc tot felul de combinaţii diferite până le găsesc pe cele în care mă simt cel mai bine. Nu cred că există vreo persoană care, la vârsta mea, să fi avut un stil extrem de bine definit. Nişte elemente care se repetă sunt perucile, rochiile elegante şi accesoriile jucăuşe, copilăreşti“, povestește Patricia.

Nu are o ţinută preferată tocmai pentru că specificul vârstei o face să se plictiseas­că repede. Îi place să facă tot felul de schimbări care să scoată în evidenţă o anumită trăsătură, să fie mereu o apariţie. Cu toate acestea, stilul ei nu este unul elaborat cu atenţie şi migală. Patricia de pe ecranul laptopului sau telefonului este Patricia care îşi alege cu nonşalanţă ţinutele îndrăzneţe. Te face să crezi că paietele cyclam şi penele sunt o combinaţie care ar merge şi la o ţinută office.

„Nu aş putea niciodată să fac lucruri care nu îmi plac sau pe care nu le simt cu adevărat. Cel puţin nu pentru o perioadă lungă de timp. Bineînţeles că mai cer câte un sfat, în legătură cu o ţinută, altor persoane pe care le consider mai în măsură decât mine să emită opinii în materie de stil, dar nu aş purta niciodată o piesă care nu îmi place doar pentru că e la modă sau pentru că s-ar potrivi cu personajul meu. Aşa că da, mă îmbrac, mă machiez, mă «peruchez» pentru că aşa mă simt, pentru că aşa îmi place, nu pentru că aş vrea să construiesc o imagine care nu e în concordanţă cu cine sunt eu de fapt“, ne-a spus Patricia.

Ce nu poartă niciodată

Tocmai din aceste motive, tânăra se declară fan rochii şi spune că nu ar purta niciodată ceea ce societatea aşteaptă să poarte femeile cu kilograme în plus. Adică haine lălâi, fără forme, în nonculori, „ca nu cumva să batem la ochi“, după cum apreciază Patricia.

„Cred că o femeie ar trebui să se îmbrace aşa cum se simte ea mai frumoasă, mai încrezătoare, mai sexy. Dacă pe ea trendurile sau brandurile o fac să se simtă bine, atunci să profite de asta, dar să nu creadă că sunt un criteriu absolut pentru o ţinută bună. Poţi să porţi cea mai scumpă ţinută, făcută de un stilist extraordinar, însă, dacă tu nu te simţi confortabil în ea, se vede. Şi opusul este la fel de adevărat. Atitudinea ta poate face o ţinută oricât de modestă să strălucească“, a mai spus aceasta.

Aşa că o vedem în rochii mulate, în fuste scurte, în topuri îndrăzneţe, în culori tari, care atrag atenţia. În ciuda faptului că îi plac foarte mult, accesoriile nu sunt o prioritate pentru ea. Din simplul motiv că, de cele mai multe ori, uită să şi le pună...

Ce nu-i lipseşte din bagajul de vacanţă

Dar pentru că este vară şi plin sezon de vacanţă, am întrebat-o şi ce pune în valiză atunci când călătoreşte. „Bagajul meu este complet şi meticulos aranjat, urăsc să îmi uit lucruri acasă. Dacă e o vacanţă la mare, e plin de ţinute lejere, vaporoase, de rochii, foarte puţin machiaj – doar pentru cazuri speciale, pentru că la plajă nu mă machiez – şi multe, multe creme cu factor de protecţie 50+“, a spus Patricia.   

Citește totul despre:

Comentarii

loading...