Rețeta de weekend. Cremă de vanilie cu piure de piersici şi limbi de pisică

Pentru prepararea unei creme de vanilie cu piure de piersici şi limbi de pisică aveți nevoie de: 50 g făină, 50 g unt, 40 g zahăr, 2 albușuri, 1/2 linguriță esență de vanilie de Madagascar.

Rl online 0 comentarii

Pentru prepararea unei creme de vanilie cu piure de piersici şi limbi de pisică aveți nevoie de: 50 g făină, 50 g unt, 40 g zahăr,  2 albușuri,  1/2 linguriță esență de vanilie de Madagascar. 

Pentru Crema de vanilie:  250 ml lapte, 200 ml smântână pentru frișcă,  2 gălbenușuri,  25 g amidon de porumb,  80 g zahăr pudră,  coaja de la 1/2 lămâie,  1 linguriță de esență naturală de vanilie de Madagascar.

Pentru piure de piersici:  4 piersici, 100 ml apă, sucul de la 1/2 lămâie.

Mod de preparare

Amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră până obținem o compoziție pufoasă și spumoasă. Adăugăm făina cernută, albușurile bătute spumă cu un strop de sare și 1/2 linguriță esență de vanilie. Vom obține o compoziție netedă și ușor lucioasă, pe care o trans­ferăm într-un sac à poche. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt formăm discuri ovale subțiri cu diametrul de circa 5-6 cm. Coacem la 200 grade pentru aproximativ 6-7 min., până când bordura discurilor începe să se coloreze. Scoatem biscuiții și îi lăsăm la răcit.

Pentru crema de vanilie punem gălbenușurile și zahărul pudră într-un vas încăpător și amestecăm continuu, la foc mic, până se dizolvă zahărul. Turnăm laptele peste gălbenușuri, alternând cu amidonul de porumb pentru a obține o compoziție omogenă. Adăugăm smântâna pentru frișcă, esența de vanilie și coaja de lămâie. Când compoziția s-a îngroșat și a devenit cremoasă, o luăm de pe foc și o lăsăm la răcit.

Batem restul de smântână cu restul de zahăr până obținem o compoziție spumoasă, apoi amestecăm cele două creme și obținem crema de bază pentru desertul nostru la pahar.

Pentru piure, fierbem pier­sicile decojite și tăiate împreună cu sucul de la 1/2 lămâie, timp de 5-7 minute. Compoziția se mixează apoi în blender. La final, punem într-un pahar piureul de piersici, crema de vanilie, limbi de pisică sfărâmate, din nou cremă de vanilie, limbi de pisică și iar cremă. Ornăm cu felii subțiri de piersici și frunze de mentă.   

Citește totul despre:

Comentarii

loading...