Combinații între clătite și pancakes, aceste oladi sunt mai micuțe și mai delicate și pot fi asortate cu orice fel de topping: dulceață, miere, mascarpone, cremă de ciocolată, unt de arahide.
Ingrediente (circa 16-20 de bucăți):
- – 300 g lapte bătut (sau iaurt, chefir, sana)
- – 1 ou
- – 1 lingură zahăr
- – 1/2 linguriță bicarbonat
- – 230-250 g făină (depinde de grăsimea iaurtului și de mărimea oului)
- – un praf de sare
- – ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Într-un bol adânc, turnăm laptele bătut, spargem oul, adăugăm sarea și zahărul. Amestecăm bine și treptat încorporăm făina. Consistența aluatului ar trebui să fie ca a unei smântâni grase, astfel încât în momentul în care încercați să-l luați cu lingura să nu se prelingă.
Încingem puțin ulei în tigaie și punem aluat cu lingura. Prăjim clătitele pe fiecare parte până devin rumene. Le scoatem pe un prosop de hârtie pentru a scurge excesul de ulei.
Sunt foarte bune calde, cu topping-ul preferat.
Mihaela Negrescu, fantezieinbucatarie.ro