10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRețeta săptămânii: Yorkshire puddings cu căpșuni coapte și reducție de vin roșu

Rețeta săptămânii: Yorkshire puddings cu căpșuni coapte și reducție de vin roșu

Chiar dacă a trecut sezonul căpșunilor – pe care le găsiți însă mereu la supermarket –, vine sezonul vinului, așa că iată o idee de prăjitură… altfel. Recomandată pentru ocazii speciale, garantat că cine o va gusta va fi impresionat.

Ingrediente Yorkshire puddings (8 porții) 

  •  un ou
  • 150 ml lapte
  •  130 g făină
  •  30 g miere
  •  ½ linguriță scorțișoară pudră
  •  un praf de sare
  •  50 ml ulei

Căpșunile coapte

  •  200 g căpșuni
  •  50 ml oțet balsamic
  •  3 fire cimbrișor proaspăt

Reducția de vin

  •  300 ml vin roșu dulce
  •  2 păstăi cardamon
  •  2 cuișoare
  •  un bob ienupăr
  •  un bob enibahar

Crema de brânză aromată

  •  200 g cremă de brânză
  •  ¼ nucșoară proaspăt răzuită

Decor

  •  flori comestibile

Mod de preparare

 Yorkshire puddings. Încingem cuptorul la 200 grade C. Umplem uniform tava de brioșe cu ulei și o dăm la cuptor 10 min. Într-un bol batem cu telul oul cu praful de sare, adăugăm lapte, miere și scorțișoară; turnăm în ploaie făina, amestecând continuu. Omogenizăm compoziția până devine fină. Scoatem tava, distribuim compoziția în formele de brioșe și dăm la cuptor 25 min.

 Căpșunile coapte. Încingem cuptorul la 160 grade C. Punem jumătățile de căpșuni într-o tavă, turnăm peste oțet balsamic și le amestecăm până se îmbibă bine. Punem crenguțe de cimbru, amestecăm din nou și coacem o oră.

 Reducția de vin. Într-o cratiță cu fund gros punem vin și mirodenii; o dăm pe plită la foc foarte mic. Lăsăm la fiert până devine un sirop gros. Îndepărtăm mirodeniile.

 Crema de brânză aromată. Amestecăm crema de brânză cu nucșoara, o punem într-un poș cu dui și refrigerăm.

 Montaj. Cu o pensulă creăm o „panglică“ de reducție de vin pe farfurie. Pe o margine, punem o „gogoașă“ de yorkshire pudding, iar
deasupra 3 jumătăți de căpșuni. Lângă panglică, punem cu poșul cu dui 3 bule de cremă de brânză. Decorăm cu flori comestibile.

Mihaela Sava, www.laprajiturela.ro

Cele mai citite

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă